Τετάρτη 20 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΕΚΟ - ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Πανελλαδική στάση εργασίας σήμερα

Για τέσσερις ώρες (12 μ.-4 μ.μ.) "νεκρώνουν" σήμερα οι ΔΕΚΟ - Τράπεζες, συγκοινωνίες. Σε τρίωρη πανελλαδική στάση και η ΠΟΕΜ. Συνεχίζουν οι τραπεζοϋπάλληλοι

Αγωνιστικός προάγγελος της 24ωρης πανεργατικής, πανδημοσιοϋπαλληλικής πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τις 27 του Μάη,είναι η σημερινή τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας σε όλες τις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες (12 μ.-4 μ.μ.),που σηματοδοτεί τη συνολική και συντονισμένη αντίδραση των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ απέναντι στην αντεργατική κυβερνητική πολιτική ξεπουλήματος των πάντων. Στάση εργασίας κήρυξε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Μετάλλου για κλαδικά αιτήματα.

Οι απεργοί εργαζόμενοι συγκεντρώνονται σήμερα στην Αθήνα, στη 1 το μεσημέρι,έξω από το κεντρικό κατάστημα της Ιονικής Τράπεζας στην Πανεπιστημίου, όπου μαζί με τους συναδέλφους τους της Τράπεζας, που πραγματοποιούν απεργία διαρκείας, θα διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Προσυγκέντρωση στις 10.30 π.μ.,στην πλατεία Κάνιγγος, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών,οι οποίοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν με στάσεις εργασίας και οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες. Ετσι, τα μπλε λεωφορεία θα ακινητοποιηθούν από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8 το πρωί και από τις 10 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Ακινητοποιημένα από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα θα μείνουν τα τρόλεϊ, τα πράσινα λεωφορεία και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος.

Την αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων της Ιονικής,εκφράζει η διοίκηση της ΟΜΕ - ΕΛΤΑ,η οποία συμμετέχει στη στάση εργασίας. Στη στάση και τη συγκέντρωση καλούν επίσης η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ,η ΟΜΕ - ΟΤΕ,η ΟΣΠΑ (12 μ.-3 μ.μ.).Τα σωματεία εργαζομένων του Ομίλου της ΕΒΟ αποφάσισαν επίσης την πραγματοποίηση τετράωρης στάσης εργασίας σήμερα και συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΠΟΕΜ για τις 27 του Μάη, τονίζοντας ότι "κάθε μέρα που περνά χωρίς ουσιαστικό έργο, οδηγεί στην παραπέρα απαξίωση της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας".

Η ΠΟΕΜ εξάγγειλε τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας (10 π.μ.-1 μ.μ.) και καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ στις 27 του Μάη, τονίζοντας ότι πρόκειται για την απαρχή αγωνιστικών κινητοποιήσεων του κλάδου, για μέτρα μείωσης της ανεργίας, ενάντια στη συρρίκνωση της βιομηχανικής παραγωγής και του κλάδου, ενάντια στο ξεπούλημα των παραγωγικών μονάδων στρατηγικής σημασίας.

"Το μέτωπο αγώνα παραμένει αρραγές", επισημαίνει η ΟΤΟΕ,καλώντας στη σημερινή συγκέντρωση και σε στάση εργασίας 12 μ.-3.30 μ.μ..Η Εκτελεστική Γραμματεία της θα συνεδριάσει σήμερα για να εξετάσει την απόφαση του Συλλόγου Εργαζομένων της Πίστεως κατά της απεργίας. Επισημαίνει ακόμα ότι η απεργία συνεχίζεται δυναμικά στην Εμπορική (χτες έγινε στην Τράπεζα Αττικής) και στην Ιονική.

  • Τη "συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Ιονική Τράπεζα για να μην περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης - κεφαλαίου, που στοχεύουν στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της Ιονικής και άλλων κρατικών τραπεζών", εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας."Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο αυτή την πολιτική, την κυβέρνηση και όσους συνοδοιπορούν μαζί της". Η Ομοσπονδία Οικοδόμων καταδικάζει επίσης τη βία και την τρομοκρατία εναντίον των απεργών, καθώς και το στημένο "κοινωνικό διάλογο", που "στην ουσία νομιμοποιεί τις παρανομίες της κυβέρνησης".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ