Τετάρτη 20 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΕ ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΣ ΕΣΑΚ
Με αισιοδοξία στο συνέδριο του ΕΚΑ

Σύσκεψη αντιπροσώπων της παράταξης ενόψει του Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Αθήνας

Την απόφασή τους να δώσουν τη μάχη για να αναδειχτούν στο 23ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο του ΕΚΑ τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και να ενισχυθούν παραπέρα οι ταξικές δυνάμεις, εξέφρασαν οι ΕΣΑΚίτες - αντιπρόσωποι στο συνέδριο, που συμμετείχαν σε σύσκεψη που διοργάνωσε προχτές το απόγευμα η ΤΕ Αθήνας της ΕΣΑΚ.

Παίρνοντας το λόγο στη σύσκεψη ο Π. Σοφός,γενικός γραμματέας του ΕΚΑ, σημείωσε τρεις βασικούς τομείς δράσης της ΕΣΑΚ το επόμενο διάστημα: Τις απεργιακές κινητοποιήσεις, τη συνδιάσκεψη της ΕΣΑΚ και το συνέδριο του ΕΚΑ.Επισήμανε ότι η σημερινή τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας και η 24ωρη πανεργατική απεργία στις 27 του Μάη πρέπει και μπορούν να μετατραπούν σε κορυφαίες στιγμές του αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην αντεργατική κυβερνητική πολιτική και κάλεσε τους ΕΣΑΚίτες, με όσες δυνάμεις έχουν στα συνδικάτα, να δώσουν βάρος στο να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προετοιμασίας της απεργίας.

Αναφορικά με την πανελλαδική συνδιάσκεψη της ΕΣΑΚ, που θα γίνει στις 13-14 Ιουνίου και την πορεία προς αυτή, επισήμανε ότι βασική κατεύθυνση είναι η ενοποίηση των τμημάτων της παράταξης (Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα, ΕΣΚ κ. ά.) και το ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα της παράταξης σε πλατύτερες μάζες εργαζομένων.

Αναφερόμενος στο συνέδριο του ΕΚΑ, σημείωσε την ιδιαίτερη σημασία που προκύπτει και απ' το μεγάλο αριθμό εργαζομένων ιδιωτικού και ευρύτερου δημόσιου τομέα που εκπροσωπεί. Επισήμανε ότι στα τρία χρόνια απ' το προηγούμενο συνέδριο ξεδιπλώθηκε από κυβέρνηση και βιομήχανους ολομέτωπη επίθεση σε βάρος εργασιακών δικαιωμάτων. Σημείωσε πως η ΕΣΑΚ αντιπάλεψε με τις δυνάμεις της αυτή την επίθεση και βρέθηκε κοντά στους εργαζόμενους, σε αντίθεση με τις άλλες παρατάξεις, που ουσιαστικά έγιναν ο ιμάντας για να περάσει η κυβερνητική πολιτική. Σημειώνοντας πως "δε θεωρούμε τους αντιπροσώπους στο συνέδριο "ντανιασμένους" σε παρατάξεις", υπογράμμισε ότι η παρέμβαση της παράταξης στο συνέδριο θα επικεντρώσει στη συσπείρωση σε αγωνιστική κατεύθυνση.

Απ' όλους τους ομιλητές εκφράστηκε η αισιοδοξία για ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων στο συνέδριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ