Παρασκευή 12 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διαιωνίζονται τα προβλήματα των αλλοδαπών

Την απαράδεκτη αντιμετώπιση των ξένων εργατών καταγγέλλει το ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή

Για άλλη μια φορά το ΚΚΕ,με Ερώτηση των βουλευτών του Στρ. Κόρακα και Στ. Παναγιώτου προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Εργασίας και Δημόσιας Τάξης, φέρνει στη Βουλή το θέμα των ξένων μεταναστών και των σημαντικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν.

Στην Ερώτηση τονίζεται ότι, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, οι ξένοι μετανάστες στη χώρα μας "υφίστανται αφάνταστες ταλαιπωρίες. Τα προβλήματά τους - και κυρίως η νομιμοποίησή τους - με τους σημερινούς ρυθμούς "αντιμετώπισής τους" διαιωνίζονται, ενώ οι προθεσμίες που έθεσε η ίδια η κυβέρνηση είτε έληξαν είτε πλησιάζουν στη λήξη τους".

Επισημαίνεται ακόμη: "Δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι αλλοδαποί που δεν έχουν καταγραφεί ακόμη και συνεπώς δεν έχουν προμηθευτεί την "άσπρη κάρτα", ενώ η προθεσμία για την απόκτησή της έχει ήδη λήξει.

Μέχρι σήμερα έχουν προμηθευτεί την "άσπρη κάρτα" περίπου 375.000 αλλοδαποί. Οι μισοί περίπου από αυτούς καταταλαιπωρούνται και δεν μπορούν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που ζητούνται για την κατάθεση αίτησης απόκτησης της "πράσινης κάρτας", συνήθως όχι με δικιά τους ευθύνη. Λ.χ., οι υπηρεσίες του ΙΚΑ εκδίδουν με εξαιρετικά βραδείς ρυθμούς τις κάρτες ενσήμων (τα "Δελτία Ασφαλιστικής Ταυτότητας και Εισφορών").

Οι υπόλοιποι - περίπου 190.000 - που κατάφεραν να συγκεντρώσουν όλα τα δικαιολογητικά και να καταθέσουν την αίτηση για τη χορήγηση "πράσινης κάρτας", επίσης ταλαιπωρούνται, αφού οι ρυθμοί έγκρισης των αιτήσεών τους είναι εξοργιστικά αργοί: μέχρι τέλος του Φλεβάρη 1999 είχαν εγκριθεί λιγότερες από 8.000 αιτήσεις. Στο μεταξύ, τα χρονικά περιθώρια και για τη διαδικασία αυτή στενεύουν πολύ".

Οι υπουργοί ερωτώνται: "Θα υπάρξει παράταση των σχετικών προθεσμιών για την απόκτηση "άσπρης" και "πράσινης κάρτας" από τους αλλοδαπούς που βρίσκονται στη χώρα μας;

Ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε ώστε, αφ' ενός να ξεπεραστούν τα προβλήματα που εμποδίζουν τους αλλοδαπούς να καταγραφούν και ν' αποκτήσουν την "άσπρη κάρτα" και αφ' ετέρου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη χορήγηση της "πράσινης κάρτας", αλλά και να μειωθεί η ταλαιπωρία όσων έχουν υποβάλει σχετική αίτηση και να μη χρειάζεται να ανανεώνουν κάθε 15 μέρες την άδεια παραμονής τους;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ