Παρασκευή 12 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απολυμένοι και απλήρωτοι

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Σε κατάληψη των εγκαταστάσεων της βιοτεχνίας ετοίμων ενδυμάτων Σάββα Τσομπανίδη ΛΑΣΚΟ ΑΒΕΕ της Καβάλας προχώρησαν οι 230 εργαζόμενοι - στην πλειοψηφία τους γυναίκες - που έχουν απολυθεί πριν από τρεις βδομάδες και παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Οκτώβρη. Υπολογίζεται ότι η επιχείρηση τους χρωστά συνολικά 400 εκατομμύρια δραχμές, αν υπολογιστούν οι αποζημιώσεις, οι απλήρωτες άδειες, επιδόματα κλπ.

Με την κατάληψη οι εργαζόμενοι έχουν σκοπό να αποτρέψουν την κρυφή μεταφορά μηχανημάτων, προφανώς στα Σκόπια, όπου η ΛΑΣΚΟ έχει ιδρύσει βιομηχανία ενδυμάτων πριν δύο χρόνια περίπου και να διασφαλίσουν την καταβολή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων που δικαιούνται.

Ηδη η επιχείρηση έχει στείλει διοικητικό και τεχνολογικό προσωπικό στα Σκόπια και ο φόβος των εργαζομένων είναι ότι η διεύθυνση έχει αποφασίσει να μεταφέρει όλες τις δραστηριότητες και τον τεχνολογικό εξοπλισμό στα Σκόπια.

Να σημειωθεί ότι προχτές το βράδυ, που είχε μειωθεί στο ελάχιστο η περιφρούρηση και επαγρύπνηση των εργαζομένων, άνθρωποι της εργοδοσίας "ξήλωσαν" και μετέφεραν ορισμένα μηχανήματα.

Η Αθηνά Αραπίδου,εκπρόσωπος του σωματείου στο χώρο εργασίας, μας δήλωσε: "Οι βιοτεχνίες της πόλης μας κλείνουν ή μεταφέρονται σε γειτονικές χώρες. Εμείς χάνουμε τις δουλιές μας, τα μεροκάματά μας, η ανεργία χτυπά την πόρτα μας και κάποιοι θησαυρίζουν απ' όλη αυτή την ιστορία. Ο νομάρχης, οι δήμαρχοι, το Εργατικό Κέντρο μόνο υποσχέσεις ξέρουν να δίνουν. Εμείς όμως διέξοδο στο πρόβλημά μας δε βλέπουμε. Να ξέρουν όμως ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να δικαιωθούμε. Ζητούμε από το εργατικό κίνημα, όλους τους εργαζόμενους να μας συμπαρασταθούν στο δύσκολο αγώνα μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ