Παρασκευή 12 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πλατιά ανταπόκριση της πρωτοβουλίας

Σωματεία του Θριασίου και άλλα συνδικάτα στηρίζουν την προσπάθεια της Επιτροπής για να αλλάξει η κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα

Ανταποκρινόμενοι στην έκκληση της Επιτροπής για την αλλαγή της κατάστασης στο συνδικαλιστικό κίνημα και αφού συζήτησαν και αποδέχτηκαν το πλαίσιο αρχών και δράσης της, σωματεία και συνδικαλιστές αποφάσισαν να συγκροτήσουν την Επιτροπή Πρωτοβουλίας Θριασίου,η οποία θα συμμετάσχει και στην πανελλαδική σύσκεψη συνδικάτων και συνδικαλιστών.

Η Επιτροπή καλεί συνδικαλιστές, σωματεία και εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη σύσκεψη που διοργανώνει την Τετάρτη, 17 Μάρτη, στις 4 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, προκειμένου από κοινού να συζητήσουν το πλαίσιο αρχών και δράσης και να το ενισχύσουν με τα ιδιαίτερα προβλήματα και χαρακτηριστικά του Θριασίου.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα της Επιτροπής Θριασίου τονίζεται πως "η συγκρότηση του ταξικού πόλου στα πλαίσια του συνδικαλιστικού κινήματος θα αποτελέσει το δρόμο της αντίστασης και αντεπίθεσης της εργατικής τάξης στις αντιλαϊκές πολιτικές. Κανείς συνδικαλιστής που θέλει να αντιπαλέψει αυτή την κατάσταση δεν πρέπει να λείψει".

Την Επιτροπή αποτελούν τα Σωματεία: Εργαζομένων Δήμων περιοχής Θριασίου και πέριξ, Οικοδόμων Ελευσίνας, Μετάλλου "ΜΑΣΙΝΑ", Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας, Εργαζομένων Βιοχαρτικής, Εργαζομένων ΒΙΕΧ,καθώς και η Τοπική Διοικούσα Επιτροπή Εργαζομένων ΔΕΗ Ελευσίνας και μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Δυτικής Αττικής και συνδικαλιστές από πρωτοβάθμια σωματεία της δύναμής του.

Στην πανελλαδική σύσκεψη συνδικάτων και συνδικαλιστών συμμετέχει με απόφαση της γενικής του συνέλευσης και το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων "Κωνσταντακάτου".

- Ο πανελλαδικός συντονισμός των συνδικάτων και η αλλαγή της κατάστασης στο συνδικαλιστικό κίνημα είναι ένα από τα θέματα της γενικής συνέλευσης του Συνδικάτου Κλάδων Ενδυσης,που πραγματοποιείται την Τετάρτη, 17 Μάρτη, στις 5.30 μ.μ., στο ΕΚΑ,ενώ θα συζητηθεί και το θέμα των κλαδικών συμβάσεων εργασίας.

Σε ανακοίνωση του Συνδικάτου καταγγέλλονται οι εργοδοτικές οργανώσεις, που "καλυπτόμενες πίσω από την απαράδεκτη Εθνική Σύμβαση που υπέγραψε πέρσι η ΓΣΕΕ, προτείνουν "αυξήσεις" 1,4% + 1,4%", αλλά και η ΓΣΕΕ που "εξυπηρετεί σε κάθε θέμα τις επιδιώξεις της εργοδοσίας και της αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής".

Σχετικά με την πρωτοβουλία της Επιτροπής για την αλλαγή της κατάστασης στο συνδικαλιστικό κίνημα, το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους να βάλουν το λιθαράκι τους ώστε "το συνδικαλιστικό κίνημα να παίρνει πρωτοβουλίες, να δρα συσπειρωτικά και να δημιουργηθεί ένας αγωνιστικός ταξικός πόλος στα πλαίσια του κινήματος, που θα αποτελεί ασπίδα των εργαζομένων".

- Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης "Ελλη Αλεξίου" καταγγέλλει δριμύτατα τον "κοινωνικό διάλογο" και όσους συμμετείχαν ή συμμετέχουν σ' αυτόν και τονίζει ότι "είναι ανάγκηοι εργαζόμενοι να ορθώσουν αγωνιστικό διεκδικητικό μέτωπο, με ταξικά χαρακτηριστικά, που θα αντιπαλεύει αυτή την πολιτική και θα απαιτεί φιλολαϊκά μέτρα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ