Παρασκευή 12 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Πάρτε επιτέλους μέτρα"

Επίκαιρη Ερώτηση για το εργατικό δυστύχημα στο Σκαραμαγκά

Στον άδικο χαμό ενός εργάτη στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και στο σοβαρό τραυματισμό ενός άλλου στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, εξαιτίας της έλλειψης μέτρων ασφάλειας, αναφέρεται Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μ. Κωστόπουλος και απευθύνεται στον υπουργό Εργασίας.Ο βουλευτής επισημαίνει ότι ο άτυχος εργάτης Θ. Μαυραειδόπουλος,"πλήρωσε με τη ζωή του την εντατικοποίηση της δουλιάς από την πολυεθνική που διοικεί το ναυπηγείο, την έλλειψη μέτρων ασφαλείας και την άρνηση της κυβέρνησης να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία της ζωής των εργαζομένων".

"Δεν έχουν περάσει - σημειώνει - πολλές μέρες από τότε που ο πρωθυπουργός, εγκαινιάζοντας τα νέα γραφεία του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας, προσπάθησε να ωραιοποιήσει το κυβερνητικό έργο και την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, όσον αφορά τα εργατικά ατυχήματα και τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλιάς, όμως δυστυχώς η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική".

Τέλος, ερωτάται ο υπουργός αν προτίθεται η κυβέρνηση να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την ύπαρξη και τήρηση στους χώρους δουλιάς των αναγκαίων μέτρων ασφάλειας και προστασίας και να σταματήσει η ασυδοσία των εργοδοτών που θυσιάζουν ανθρώπινες ζωές στο βωμό του κέρδους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ