Παρασκευή 12 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Φριχτός θάνατος 17χρονου!

Φριχτό θάνατο βρήκε προχτές ο 17χρονος Αλβανός Ντολανί Εργός στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς,όταν κατά τη διάρκεια εργασιών στη ΒΙΠΕ Αργοστολίου κατακρημνίστηκε μάντρα ύψους δυόμισι μέτρων από τσιμεντόλιθους και τον καταπλάκωσε. Μαζί του τραυματίστηκε σοβαρά και ο συνάδελφός του Λάλα Ντζονγκ,ο οποίος έχασε το πόδι του.

Με ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης καταγγέλλει "την εσκεμμένη αδιαφορία των μηχανισμών ελέγχου της πολιτείας, που κύρια στο νομό μας είναι ανύπαρκτοι, αφού ουσιαστικά έκλεισε το Γραφείο Απασχόλησης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης με τη συνταξιοδότηση του υπαλλήλου. Επίσης - σημειώνει - οι Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας ουδέποτε έχουν λειτουργήσει, δε γίνονται εξωτερικοί έλεγχοι, ενώ η "μαύρη εργασία" έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις".

Το ΕΚ Κεφαλονιάς - Ιθάκης καλεί την πολιτεία "να θέσει σε ενέργεια τους μηχανισμούς ελέγχου πριν θρηνήσουμε άλλα θύματα". Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους "να γίνουν μέλη των συνδικάτων για να παλέψουν, μέσα από αυτά, κάθε εργασιακό πισωγύρισμα και τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν σήμερα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ