Πέμπτη 5 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συλλαλητήρια αλληλεγγύης και συμπαράστασης
  • Σήμερα σε Καρδίτσα - Τρίκαλα, αύριο στη Λάρισα
  • Εκατοντάδες ψηφίσματα από μαζικούς φορείς καταφτάνουν στην ΠΑΣΕ

Παλλαϊκά συλλαλητήρια συμπαράστασης στο νέο αγωνιστικό ξεσηκωμό των αγροτών γίνονται σήμερα σε Καρδίτσα και Τρίκαλα στις 12 το μεσημέρι και στις 6 μ.μ. αντίστοιχα. Ανάλογο συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 6 μμ στη Λάρισα.

Τα συλλαλητήρια αυτά είναι το αποτέλεσμα της ανάπτυξης στους νομούς της Θεσσαλίας ενός μεγάλου κύματος αλληλεγγύης, συμπαράστασης και συμπαράταξης στον αγώνα των αγροτών. Στην Καρδίτσα, το σημερινό συλλαλητήριο γίνεται μετά από απόφαση μαζικών φορέων, σε σύσκεψη που έγινε προχτές στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Στα Τρίκαλα επίσης η απόφαση για το συλλαλητήριο πάρθηκε προχτές σε σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν οι δύο Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων του νομού, το Συνδικάτο Οικοδόμων, ο Σύνδεσμος Επιστημόνων, η ΕΛΜΕΤ, ο Σύλλογος Γυναικών και το Σωματείο Συνεταιριστικών Υπαλλήλων.

Η απόφαση για το αυριανό συλλαλητήριο στη Λάρισα, που θα γίνει στην πλατεία Τάκη Γαργαλιάνου, πάρθηκε χτες βράδυ σε πλατιά σύσκεψη μαζικών φορέων που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των σωματείων του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών, του Εμπορικού Συλλόγου και φυσικά συμμετείχε πολυπληθής αντιπροσωπεία της ΠΑΣΕ.

Παράλληλα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι ανακοινώσεις συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών.

Ηδη το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας σε συνεδρίασή του αποφάσισε να συμπαρασταθεί στην πάλη της αγροτιάς, πράγμα που έκανε σε ψήφισμά της και η δημοτική κίνηση "Συνεργασία για τη Λάρισα".

Εξάλλου, σε ανακοίνωση των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας της Σχολής Τεχνολόγων Γεωπονίας τονίζεται ότι οι ΠΚΣ θα δείξουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στα δίκαια αιτήματα της αγροτιάς, παίρνοντας μαζικά μέρος στη μεγάλη συναυλία που διοργανώνει η ΠΑΣΕ το Σάββατο στο μπλόκο της "Βιοκαρπέτ".

Ανακοινώσεις συμπαράστασης έχουν βγάλει: η Ενωση Προσωπικού ΟΤΑ Νομού Λάρισας,οι Ενώσεις Συνεταιρισμών των νομών της Θεσσαλίας,το Εργατικό Κέντρο Φαρσάλων,το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αυτοκινητιστών Νομού Λάρισας,το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Τρικάλων,ο Σύλλογος Συνεταιριστικών Υπαλλήλων Τρικάλων,η ΝΕ ΠΕΑΕΑ Λάρισας,ο Σύλλογος Εργατοϋπαλλήλων της "Γαλακτοκομικής" Λάρισας,το Σωματείο Εργατών - Εργατριών Ετοιμου Ενδύματος Ν. Λάρισας,η Ενωση Εργατοτεχνιτών Μετάλλου,ο Σύνδεσμος των Κλωστοϋφαντουργών Λάρισας κ. ά.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων

Τον δίκαιο, ενωτικό και μαχητικό αγώνα των αγροτών χαιρετίζει η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας σε ανακοίνωσή της και εκφράζει την αλληλεγγύη της στο νέο αγωνιστικό ξεσηκωμό, στα μπλόκα του αγώνα και της διεκδίκησης.

"Η προσπάθεια της κυβέρνησης να κάμψει την αγωνιστικότητα των αγροτών, με την καταστροφή των αγροτικών τους μηχανημάτων, με την τρομοκρατία, τις δυνάμεις καταστολής και τον χαφιεδισμό δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα, αντίθετα ατσάλωσε την πίστη τους στον αγώνα", τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η Ομοσπονδία απαιτεί από την κυβέρνηση να σταματήσει την αδιαλλαξία της και να δώσει άμεση και ουσιαστική λύση στα προβλήματα των αγροτών και δηλώνει ότι θα σταθεί με κάθε τρόπο στο πλευρό τους. Καλεί όλα τα Οικοδομικά Σωματεία να συμπαρασταθούν στους αγρότες της περιοχής τους, γιατί ο νέος ξεσηκωμός τους είναι αγώνας για να σταματήσει η καταστροφή της αγροτικής οικονομίας στη χώρα μας, επομένως είναι αγώνας όλων των εργαζομένων και του λαού.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας

Τη συμπαράστασή του στις νέες κινητοποιήσεις των αγροτών δηλώνει, με ανακοίνωσή του, και το ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και τις Κατασκευές,χαρακτηρίζοντας ελπιδοφόρο το μήνυμα που στέλνουν οι Ελληνες αγρότες: "Οταν οι μικροί και αδύνατοι ενώνονται και παλεύουν, είναι μεγαλύτεροι και δυνατότεροι από την κυβέρνηση, τα μονοπώλια και το Διευθυντήριο των Βρυξελλών". Με τους νέους μαζικούς αγώνες και την ενότητα δράσης με την εργατική τάξη, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο αύριο στα παιδιά τους, χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους.

Η "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα"

Η "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα",με ανακοίνωσή της, συμπαραστέκεται στους αγώνες των αγροτών, τονίζοντας ότι οι αγρότες της χώρας μας κινητοποιούνται για την ίδια τους την ύπαρξη και αντιστέκονται στον αφανισμό και την ερήμωση της υπαίθρου. Και οι αγρότες, όπως και οι άλλοι εργαζόμενοι, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, αντιμετωπίζουν την ολομέτωπη επίθεση των κυρίαρχων κύκλων για την προσαρμογή της χώρας στη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Οι αγώνες των αγροτών συνδέονται αδιάσπαστα με τους αγώνες των εργαζομένων της πόλης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων τους και των κοινωνικών τους κατακτήσεων.

Το Εργατικό Κέντρο Λέσβου

Ανάλογο μήνυμα στέλνει και η Διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους να πάρουν μέρος μαζικά και μαχητικά στο συλλαλητήριο των Λέσβιων ελαιοπαραγωγών αύριο.

Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των αγροτών, καλεί την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή της, "οι αγώνες των αγροτών είναι κοινοί με τους αγώνες των εργαζομένων και θα γίνουν πιο αποτελεσματικοί με τη διαμόρφωση του κοινωνικού μετώπου εργαζομένων και μικρομεσαίων αγροτών για την αντιμετώπιση της επίθεσης των πολυεθνικών και της κυβέρνησης".

Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου

Αγωνιστικό χαιρετισμό στην εξεγερμένη αγροτιά της χώρας μας, που συνεχίζει ανυπότακτη τον ηρωικό της αγώνα ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης, απευθύνει με ανακοίνωσή του το ΔΣ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ζακύνθου.Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους του νησιού να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα των αγροτών.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος

Τις κινητοποιήσεις των αγροτών χαιρετίζει και η γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου,στηρίζοντας τα αιτήματά τους που έχουν σχέση με την υγειονομική - φαρμακευτική περίθαλψη και την επιβίωση του μικρού και μεσαίου αγροτικού νοικοκυριού. Επίσης, η γενική συνέλευση καλεί τους τοπικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους να είναι πλάι στους Αγροτικούς Συλλόγους για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Η Ομοσπονδία Φαρμάκου

Το μεγαλειώδη αγώνα των αγροτών χαιρετίζει και η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας και καλεί όλους τους εργαζομένους του κλάδου να εκδηλώσουν με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κύμα συμπαράστασης στον δίκαιο αγώνα των αγροτών (2019-02-06 00:00:00.0)
Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας (2009-01-28 00:00:00.0)
Συμπαρατάσσονται με τους αγρότες (1998-02-04 00:00:00.0)
Ο λαός στο πλευρό των αγροτών (1997-02-07 00:00:00.0)
Πλατιά αλληλεγγύη στον αγώνα των αγροτών (1996-12-14 00:00:00.0)
Τεράστιο κύμα αλληλεγγύης (1996-12-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ