Πέμπτη 5 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεδριάζουν δάσκαλοι και καθηγητές

Ολοκληρώνονται αυτή τη βδομάδα οι περισσότερες συνελεύσεις των διδασκαλικών συλλόγων και των ΕΛΜΕ της χώρας, που συζητούν την αντίδραση του κλάδου απέναντι στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα και τις γενικότερες αντιλαϊκές επιλογής της κυβέρνησης. Οι πλειοψηφίες στις δύο εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ αποφάσισαν να προτείνουν στον κλάδο μία 24ωρη απεργία το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φλεβάρη, περιορίζοντας έτσι την αντίδραση του κλάδου και στερώντας την από συνέχεια και προοπτική. Η απόφαση πάντως για την πορεία του κλάδου θα ληφθεί την ερχόμενη Τρίτη 10 Φλεβάρη στις γενικές συνελεύσεις των προέδρων ΕΛΜΕ και διδασκαλικών συλλόγων.

Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών" (ΔΕΕ), παίρνοντας υπόψη της το μέγεθος των προβλημάτων (λιτότητα, μείωση αποδοχών, κατάργηση επετηρίδας, εφαρμογή αντιεκπαιδευτικού νόμου 2525 κτλ.) και την ανάγκη αγωνιστικής απάντησης στην πρόκληση της κυβέρνησης, προτείνει:

- Δύο 48ωρες απεργίες μέσα στο Φλεβάρη 17, 18 και 25, 26 Φλεβάρη με συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια και νέες γενικές συνελεύσεις προέδρων στις 28 Φλεβάρη για οργάνωση και συνέχιση των κινητοποιήσεων.

- Κανένας εκπαιδευτικός να μην συμμετέχει σε καμιά διαδικασία των εξετάσεων πρόσληψης εκπαιδευτικών και κανένας εκπαιδευτικός να μην συμμετέχει σε καμιά διαδικασία πρόσληψης του Σώματος Μονίμων Αξιολογητών.

Για την "αξιολόγηση"

Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών", σε ανακοίνωσή της σχετικά με τις προωθούμενες ρυθμίσεις για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, καλεί σε αγώνα για απόσυρση του σχεδίου "Αξιολόγησης" και ανατροπή του στην πράξη. "Στον αποπροσανατολισμό του ψευτοδιλήμματος περί "αξιολόγησης", απαντάμε με τον καθημερινό αγώνα μας, μέσα κι έξω από την τάξη, για καλύτερη και περισσότερη εκπαίδευση, μόνο δημόσια, δωρεάν και ενιαία σε όλα τα παιδιά", τονίζει η ΔΕΕ. "Σ' αυτό πρέπει να κρίνουν γονείς, μαθητές και εργαζόμενοι τους εκπαιδευτικούς καθημερινά. Η αξιολόγηση δεν είναι πρόβλημα του εκπαιδευτικού, αλλά ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας, γιατί σκοπεύει στον εξαναγκασμό του εκπαιδευτικού να εφαρμόζει επιλογές τις οποίες δεν αποδέχεται και αποτελούν μέσο ταξικών διακρίσεων και φραγμών στην παιδεία και υποβάθμισης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ