Πέμπτη 5 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
ΕΦΑΓΕ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΤΟΥ
ο κλασικός δικομματισμός!

Αν τα εργατικά, λαϊκά στρώματα, οι ριζοσπαστικές λαϊκές δυνάμεις, κοινωνικοί και πολιτικοί παράγοντες, που θέλουν να ακολουθήσουν ένα διαφορετικό βηματισμό, δεν αντιδράσουν έγκαιρα και αποτελεσματικά, τότε υπάρχει κίνδυνος, οι συντελούμενες διεργασίες στο λαό, να ενισχύσουν τη συντηρητική κατεύθυνση ή να εκφυλιστούν

Αυξάνονται - με τις τελευταίες εξελίξεις στη ΝΔ, αλλά και την εσωτερική κατάσταση που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ και τ' άλλα, πλην του ΚΚΕ, κόμματα - οι "υπόγειοι" και "υπέργειοι" προβληματισμοί και διεργασίες, περί "κεντροδεξιάς" και "κεντροαριστεράς", σημείωσε χθες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη διάρκεια ομιλίας της στη Νέα Ιωνία.

Το ζητούμενο, για τους κινούντες τα νήματα, υπογράμμισε η Αλέκα Παπαρήγα, είναι η έγκαιρη μεταμφίεση του πολιτικού σκηνικού, ακόμα και αν χρειαστεί, να θυσιαστούν κάποια στελέχη. Ο κλασικός δικομματισμός έφαγε τα ψωμιά του, καθώς η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ταυτίζονται πια και στις μεθόδους και στα μέσα διαχείρισης.

Διεργασίες γίνονται και μέσα στο λαό και στο εσωτερικό των πολιτικών κομμάτων, συνέχισε η Αλ. Παπαρήγα. Το ζήτημα, όμως, βρίσκεται στο πόσο ουσιαστικές και βαθιές είναι σήμερα οι προς τα αριστερά διεργασίες. Κυρίως, πόσο είναι προφυλαγμένες από τις αυταπάτες και τις παγίδες των αναχωμάτων που στήνονται σχεδιασμένα ή αξιοποιούνται όπου εκδηλώνονται. Μας απασχολεί, τόνισε, ακριβώς γιατί το ΚΚΕ θέλει να τις υποβοηθήσει, να τις στηρίξει, να πολλαπλασιαστούν πριν χαθεί πολύτιμος χρόνος. Το ΚΚΕ έχει επεξεργαστεί μια πλατιά ενωτική πολιτική πρόταση για μια μεγάλη λαϊκή, κοινωνική και πολιτική συμμαχία, που αρχικά θα αποτελέσει πόλο οργάνωσης της αντίστασης και της αντεπίθεσης και στην πορεία θα ανοίξει το έδαφος για ουσιαστικές αλλαγές και ανατροπές.


ΣΕΛ.  6  -  7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ