Πέμπτη 5 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρέμβαση στην ΕΕ

Ερώτηση στην Επιτροπή κατέθεσε ο Βασ. Εφραιμίδης

"Στη δήμευση περιουσιών, την ανεργία, την ένδεια, το παραγωγικό και κοινωνικό περιθώριο οδηγείται το ήμισυ των αγροτικών νοικοκυριών στην Ελλάδα", καταγγέλλει την ΕΕ ο ευρωβουλευτής Β. Εφραιμίδης.

Προ των τεράστιων ευθυνών της για το ξεκλήρισμα δεκάδων χιλιάδων αγροτικών νοικοκυριών την θέτει με Ερώτηση που κατέθεσε στην Επιτροπή της ΕΕ ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, καλώντας την ταυτόχρονα να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ικανοποιηθούν άμεσα τα δίκαια αιτήματα των ξεσηκωμένων Ελλήνων αγροτών.

Επισημαίνοντας το γεγονός ότι οι Ελληνες αγρότες προχωρούν τις τελευταίες μέρες σε πανελλαδικές, μαζικές κινητοποιήσεις, με βασικό αίτημά τους τη διαφύλαξη του αγροτικού εισοδήματος και το δικαίωμά τους να συνεχίσουν την αγροτική τους δραστηριότητα, ενάντια στην πολιτική ποινικοποίησης των αγώνων τους που έχει οδηγήσει στη δίωξη 8.000 αγροτών, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τονίζει ότι "οι Ελληνες αγρότες αντιτίθενται στις κατευθύνσεις της "Ατζέντας 2000" και τις αρνητικές συνέπειες που συνεπάγεται η μείωση και κατάργηση των επιδοτήσεων και άλλων μέτρων στήριξης, η συνεχής μείωση των ποσοστώσεων σε όλα τα προϊόντα και η ταυτόχρονη αύξηση των προστίμων συνυπευθυνότητας και στην ανήλεη επίθεση που δέχονται τα προϊόντα του νότου, πριν μάλιστα και από την επόμενη αναθεώρηση της ΚΑΠ. Πρωταρχικό επίσης αίτημα αποτελεί η άμεση λήψη μέτρων για τη μείωση του κόστους παραγωγής μέσω της μείωσης του κόστους των συντελεστών της - από τους υψηλότερους της Ευρώπης".

Ο Β. Εφραιμίδης καλεί την Επιτροπή να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των Ελλήνων αγροτών, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι με την ακολουθούμενη πολιτική οδηγείται στη δήμευση περιουσιών, στο ξεκλήρισμα, στην ανεργία, στην ένδεια, στο παραγωγικό και κοινωνικό περιθώριο το ήμισυ των αγροτικών νοικοκυριών στην Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ