Πέμπτη 5 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σήμερα οι μαθητικές συγκεντρώσεις
  • Συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά, ώρα 12, και στις 12:30 συγκέντρωση στο ΤΕΛ Περάματος
  • Οι μαθητές των νυχτερινών σχολείων συναντιούνται στις 8 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος

Στο δρόμο κατεβαίνουν σήμερα οι μαθητές του Πειραιά και του Περάματος, καθώς και οι μαθητές των νυχτερινών σχολείων, για να απαιτήσουν την κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου 2525/97, αναβάθμιση και ενίσχυση της νυχτερινής και τεχνικής εκπαίδευσης, καθώς επίσης 15% για την παιδεία, υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της.

Οι μαθητές στον Πειραιά με απόφαση του Συντονιστικού τους θα συγκεντρωθούν στις 12 μ.μ., στην πλατεία Κοραή.Στο Πέραμα,οι μαθητές από όλα τα γυμνάσια και λύκεια του δήμου θα συγκεντρωθούν στις 12.30 μ.μ. στο ΤΕΛ Περάματος και θα γίνει πορεία προς το σούπερ μάρκετ "Σκλαβενίτης" στη Λεωφόρο Ειρήνης, όπου για μια περίπου ώρα θα πραγματοποιήσουν καθιστική διαμαρτυρία. Σήμερα το βράδυ, επίσης, τη σκυτάλη παίρνουν οι μαθητές των νυχτερινών σχολείων και ΤΕΣ από όλη την Ελλάδα,οι οποίοι με απόφαση του Πανελλήνιου Συντονιστικού τους, θα συγκεντρωθούν στις 8 μ.μ., στην πλατεία Κάνιγγος,ενώ στη συνέχεια θα γίνει πορεία προς το υπουργείο Παιδείας.

Τα Συντονιστικά των μαθητών, ημερήσιων και νυχτερινών σχολείων, δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω από τις θέσεις τους για αναβάθμιση και ενίσχυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, αλλά με συντονισμένα βήματα, συνεχίζουν με πιο μαζικούς πανελλαδικούς αγώνες για κατάργηση του νόμου 2525 που θίγει το δικαίωμα στη μόρφωση.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι γενικές συνελεύσεις των πενταμελών και δεκαπενταμελών Μαθητικών Συμβουλίων των σχολείων όλης της χώρας, με στόχο να οργανώσουν, με τον καλύτερο τρόπο, τη συμμετοχή τους στη διήμερη πανελλαδική προειδοποιητική κατάληψη στις 12 και 13 Φλεβάρη. Την πρώτη μέρα της κινητοποίησης οι μαθητές θα διοργανώσουν κατά τόπους συλλαλητήρια και πορείες στις νομαρχίες.

Στην Αθήνα και στον Πειραιά οι μαθητές διοργανώνουν συλλαλητήριο για τις 12 Φλεβάρη, στις 10.30 π.μ., στα Προπύλαια και πορεία στο υπουργείο Παιδείας. Την επόμενη μέρα, στις 13 Φλεβάρη 1998, θα γίνουν συσκέψεις και εκδηλώσεις στα υπό κατάληψη σχολεία με τη συμμετοχή γονιών, καθηγητών και συνδικάτων, ενώ στις 14 του Φλεβάρη οι μαθητές θα ζητήσουν συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας. Την ίδια μέρα θα συνεδριάσει εκ νέου το Συντονιστικό στην Αθήνα για να οργανωθεί η παραπέρα δράση των μαθητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ