Πέμπτη 5 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Ούτε μία πρόσληψη το 1997!

Καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για την εξαγγελία 3.500 τακτικών προσλήψεων για τον περασμένο χρόνο

"Είναι συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να καθυστερούν οι προσλήψεις για να μη βαρύνεται ο προϋπολογισμός με τα έξοδα μισθοδοσίας των νεοδιόριστων", επισημαίνει, σε χτεσινή ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Διαμαρτύρεται διότι δεν έχει καλυφθεί ούτε μία από τις 3.500 θέσεις για τακτικές προσλήψεις που είχαν εξαγγελθεί για το 1997, οι οποίες καλύπτουν ένα μικρό μέρος των ελλείψεων σε νοσηλευτικό, παραϊατρικό, τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό που υπάρχουν στο χώρο των Νοσοκομείων, της Πρόνοιας και του ΕΚΑΒ.

Η Ομοσπονδία εκτιμά ότι η ευθύνη για την καθυστέρηση των προσλήψεων μερικών βαρύνει το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), ενώ εκφράζει την αντίθεσή της στη διαδικασία προσλήψεων εκτάκτου προσωπικού με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Θεωρεί ότι έκτακτο προσωπικό δεν μπορεί να καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην υγεία.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, τα κενά που υπήρχαν μεγάλωσαν από τη συνταξιοδότηση εργαζομένων τον προηγούμενο χρόνο. "Η κατάσταση αυτή - σημειώνει - έχει σαν αποτέλεσμα την αδυναμία στελέχωσης νέων Νοσοκομείων, μονάδων, κλινικών, τμημάτων και εργαστηρίων - κάτι που έχει αντανάκλαση στην ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, καθώς και στις συνθήκες δουλιάς για τους εργαζόμενους".

Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι η τοποθέτηση του υπουργού Υγείας στη Βουλή για 11.000 προσλήψεις, σε απάντηση Ερώτησης, αφορά την τετραετία 1994 - 1997 και οι 3.500 από αυτές είναι απλώς στο στάδιο της προκήρυξης. Για το 1998 δεν υπάρχει δέσμευση, παρά μόνο δήλωση του υπουργού Υγείας για 4.000 προσλήψεις στα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ