Πέμπτη 5 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ" ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Από την πάστα των αγωνιστών...

Αλλαγή σκυτάλης χτες στο Μπραχάμι. Νέος επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης, ανακηρύχτηκε ο Στ. Κορομπίλης. Ο καταξιωμένος αγωνιστής, Χρ. Λογαράς συνεχίζει να μάχεται από τις γραμμές της παράταξης

Μέσα σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης αναδείχτηκε χτες ο Σταύρος Κορομπίλης νέος επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης "Νέα Πορεία"και υποψήφιος δήμαρχος Αγίου Δημητρίου. Από την ηγεσία της παράταξης αποχώρησε ο καταξιωμένος λαϊκός αγωνιστής και σύμβολο, όχι μόνο για το λαό της περιοχής, αλλά και για ολόκληρη την Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΤΑ), Χρήστος Λογαράς.

Συνεπής, όπως πάντα, έτσι και χτες, ο Χρ. Λογαράς δήλωσε ότι θα είναι κοντά στην παράταξη, στον νέο επικεφαλής, αλλά και στον ίδιο τον αγώνα όποτε χρειαστεί. "Ο επικεφαλής μιας λαϊκής, δημοκρατικής παράταξης - τόνισε ο Χρ. Λογαράς - πρέπει να δείχνει συνέπεια λόγων και έργων. Χρειάζεται να έχει αποφασιστικότητα, να μελετά τα προβλήματα των πολιτών, να επιβάλλει σεβασμό, με τη στάση και συμπεριφορά του, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Να επικοινωνεί με το λαό είτε ως επικεφαλής της παράταξης, είτε ωςεπόμενος δήμαρχος. Πιστεύω, συνέχισε, ότι αυτά τα χαρακτηριστικά τα διαθέτει ο Σταύρος Κορομπίλης. Είναι από καλή αγωνιστική πάστα και μπορεί να παίξει το ρόλο που αναλαμβάνει, έντιμα, αδιάλλακτα και αποφασιστικά".

Κάλεσμα σε αντίσταση

Από την πλευρά του ο Στ. Κορομπίλης, αφού επισήμανε ότι ο απερχόμενος επικεφαλής της παράταξης Χρ. Λογαράς ήταν μορφή στο επαναστατικό κίνημα, υποσχέθηκε να δώσει τη μάχη με όλες του τις δυνάμεις και δίπλα στο λαό της περιοχής και για να φανεί αντάξιός του, αλλά και για να οδηγήσει την περιοχή του Αγ. Δημητρίου σ' ένα καλύτερο μέλλον.

Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην προσφορά των αγωνιστών δημάρχων που υπηρέτησαν το θεσμό της ΤΑ μετά τον Εμφύλιο, σημειώνοντας πως αυτοί τότε ήταν παρόντες, όχι μόνο στα τοπικά ζητήματα, αλλά και στα μεγάλα θέματα της κοινωνίας. Αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχεται σήμερα η ΤΑ από την κυβερνητική πολιτική, όπως αυτή εκπορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Χαρακτηριστικά αυτής της επίθεσης είναι ο οικονομικός στραγγαλισμός του θεσμού, η μετατροπή των δήμων σε επιχειρήσεις, η ιδιωτικοποίηση δημοτικών λειτουργιών και υπηρεσιών και η προώθηση του δημάρχου - μάνατζερ.

Ο νέος επικεφαλής κατήγγειλε τη φορομπηχτική αντίληψη που ακολουθούν οι δημοτικές αρχές, στην πλειοψηφία τους και ξεκαθάρισε ότι η "Νέα Πορεία" θα αγωνιστεί ώστε η ΤΑ να επανακτήσει τα λαϊκά της χαρακτηριστικά, θα αντισταθεί στις αντιλαϊκές πολιτικές της κεντρικής εξουσίας και θα παλέψει για ένα Μπραχάμι κοντά στο λαό και τα προβλήματά του. Κάλεσε, τέλος, όλους τους δημότες, που συμφωνούν με αυτό το πλαίσιο, να ενταχθούν στη "Νέα Πορεία" και να πορευτούν στον κοινό αγώνα και στόχο.

Παράδειγμα για τους επόμενους

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε, στη διάρκεια της ολομέλειας της παράταξης, η απονομή τιμητικής πλακέτας στον Χρ. Λογαρά για τους αγώνες και τη μακρόχρονη προσφορά του. Συγκινημένος από την απροσδόκητη αυτή χειρονομία, ο Χρ. Λογαράς, αφού ευχαρίστησε τους συντρόφους και τους συναγωνιστές του, τόνισε πως θα συνεχίσει μαζί τους τους αγώνες που "όλο αυτό το διάστημα δώσαμε". "Είμαι - δήλωσε - από τη γενιά εκείνη που έμαθε να προσφέρει και να μην παίρνει. Από την πάστα εκείνη που ήξερε να παίρνει αποφάσεις και για τη ζωή και για το θάνατο. Από τη γενιά που αντιμετώπισε περήφανα και τη νίκη και την ήττα. Ο δρόμος για τη λύση των προβλημάτων είναι μια δημοτική αρχή που θα "βλέπει", όχι μόνο τα τοπικά, αλλά και τα γενικά προβλήματα του λαού, για την επίλυση των οποίων θα αγωνίζεται μαζί του".

Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την ανακήρυξη του υποψηφίου δημάρχου της "Νέας Πορείας", Στ. Κορομπίλη, ο νυν δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Παντελής Ειρηνάκης,μαζί με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και τους αντιδημάρχους, τον επισκέφτηκαν στο γραφείο του και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ