Πέμπτη 5 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συλλαλητήρια παντού

Δυναμική απάντηση στην πολιτική αδιαφορίας της κυβέρνησης έδωσαν χτες εκατοντάδες αγρότες της Ζακύνθου,πραγματοποιώντας ένα μαχητικό συλλαλητήριο. Οι αγρότες του νησιού συγκεντρώθηκαν το πρωί στη θέση Λούμπα και από κει με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα κατευθύνθηκαν με πορεία στη νομαρχία, όπου αποκλείοντας το δρόμο για τρεις ώρες, πραγματοποίησαν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας. Στη συνέχεια οι αγρότες επέστρεψαν στη θέση Λούμπα, όπου και παρέταξαν τα τρακτέρ στην άκρη του δρόμου. Εκεί θα μείνουν μέχρι σήμερα το πρωί, που θα ξαναπραγματοποιήσουν πορεία, με προορισμό αυτή τη φορά το λιμάνι της πόλης, το οποίο θα αποκλείσουν από τις 11 πμ έως τις 5 μμ. Παράλληλα κλιμάκια αγροτών θα περιοδεύουν στα χωριά του νησιού, καλώντας τους αγρότες να συμμετάσχουν μαζικά στον αγώνα.

Αιτωλοακαρνανία

Τη σκυτάλη του αγώνα παρέλαβε και η Αιτωλοακαρνανία.Οι αγρότες του νομού, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, συγκεντρώθηκαν με τα αγροτικά τους μηχανήματα χτες το πρωί στη γέφυρα Αχελώου, όπου και παρέμειναν μέχρι το απόγευμα, δίνοντας τη δική τους απάντηση στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης. Ο αγώνας τους όμως θα έχει και συνέχεια. Σήμερα στις 7 μμ η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού θα συνεδριάσει για να αποφασιστεί κλιμάκωση της κινητοποίησης μέσα στο Σαββατοκύριακο. Παράλληλα θα συνεχιστούν οι περιοδείες στα χωριά.

Χανιά

Σήμερα κατεβαίνουν στους δρόμους του αγώνα και οι Χανιώτες αγρότες. Μετά από απόφαση της Παγχανιώτικης Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, οι αγρότες του νησιού θα συγκεντρωθούν στις 10 π.μ. έξω από τη Νομαρχία, όπου θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.

Μυτιλήνη

Αγωνιστικά προετοιμάζονται και οι αγρότες της Μυτιλήνης.Οι ελαιοπαραγωγοί του νησιού θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο αύριο, στην προκυμαία της Μυτιλήνης,στις 11 π.μ. Στο μεταξύ μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα συνεχίζουν τις περιοδείες στα χωριά, καλώντας τους αγρότες να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο και να εκδηλώσουν την αγανάκτησή τους για την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Πρέβεζα

Την κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων αποφάσισαν χτες το απόγευμα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Ακτιο, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Πρέβεζας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι και Συνεταιρισμοί της περιοχής, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Ακτιο. Παράλληλα, έχει αποφασιστεί να γίνει συγκέντρωση στις 10 του Φλεβάρη, μέρα που στη Λευκάδα θα δικάζονται 28 συνάδελφοί τους για τις περσινές κινητοποιήσεις στο Ακτιο.

Κέρκυρα

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας διοργανώνει παγκερκυραϊκό αγροτικό συλλαλητήριο στις 23 του Φλεβάρη. Γι' αυτό το σκοπό, την ερχόμενη Δευτέρα, στις 6 μμ θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική σύσκεψη στην αίθουσα του Επαγγελματοβιοτεχνικού Επιμελητηρίου.

Κεφαλονιά

Μετά το δυναμικό συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν την Τρίτη οι αγρότες της Κεφαλονιάς, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα του νησιού θα συνεδριάσει άμεσα για να καθορίσει την ημέρα που θα γίνει η επόμενη κινητοποίηση, σε συνεργασία με τους κτηνοτρόφους, την ερχόμενη βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ