Πέμπτη 5 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Υπηρέτης του ΝΑΤΟ ο νομάρχης

Την αντιλαϊκή και παράλληλα φιλονατοϊκή στάση του νομάρχη Κέρκυρας καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΝΑΣ Κέρκυρας και επισημαίνει:

Στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κέρκυρας στις 2/2/98 οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι της ΝΑΣ, μετά από απόφαση της Γραμματείας της παράταξης, πρότειναν να συζητηθεί ψήφισμα καταδίκης της αστυνομικής επίθεσης που έγινε με εντολή της κυβέρνησης εναντίον των Κερκυραίων πολιτών που συμμετείχαν στην αντιΝΑΤΟική - φιλειρηνική πορεία την προηγούμενη Παρασκευή 30/1/98 με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης - ΕΕΔΥΕ - Κέρκυρας.

Το ψήφισμα καταψηφίστηκε από την παράταξη της πλειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ), ενώ η παράταξη της ΝΔ αποχώρησε.

Η γενικευμένη συζήτηση που έγινε ήταν αποκαλυπτική: Ο νομάρχης τοποθετήθηκε σαν εκπρόσωπος Τύπου του ΝΑΤΟ και δικαιολόγησε πλήρως τη νέα δομή και τις επιθετικές - επεμβατικές δραστηριότητες. Συγκάλυψε απόλυτα την αστυνομική επίθεση, ενώ επέρριψε ευθύνες στην Αστυνομία, γιατί δεν είχε εμποδίσει τη φιλειρηνική πορεία αρκετά πριν! Από το ξενοδοχείο όπου διέμεναν οι στρατηγοί του ΝΑΤΟ, θυμίζοντας ΝΑΤΟικό αξιωματούχο, ανέκραξε: "Επρεπε να σας είχαν απομονώσει στην πάνω πλατεία και να μην σας αφήσουν να προχωρήσετε!".

Αποκάλυψε έτσι έστω και άθελά του, τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΝΑΣ Κέρκυρας, τη βαθιά αντιδημοκρατική και αυταρχική αντίληψη του, ο κ. Παγκράτης, που αντί για νομάρχης θα πρόκοβε καλύτερα διεκδικώντας μια θέση στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Στη συνέχεια βέβαια αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι τραπέζωσε τους ΝΑΤΟικούς και τον Τούρκο στρατηγό σε νυχτερινό κέντρο, ενώ τους ξενάγησε την επόμενη μέρα στα τουριστικά αξιοθέατα, με συνοδεία δεκάδων λοκατζήδων, αστυνομικών και ελικοπτέρου και μετά κατέληξαν στη Μονή Παλαιοκαστρίτσας, όπου τους παρέθεσε γεύμα ο Μητροπολίτης (ο οποίος κατά τα άλλα κόπτεται για την επιθετικότητα των Τούρκων...).

Ο κερκυραϊκός λαός και η νεολαία μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για την πολιτική υποτέλεια και δουλικότητα του ΠΑΣΟΚ και του νομάρχη του απέναντι στα "γεράκια" του ΝΑΤΟ.

Παράλληλα όμως, τονίζει η ΝΑΣ, χρειάζεται να δυναμώσουν τον φιλειρηνικό - αντιιμπεριαλιστικό τους αγώνα, για να μη θρηνήσουμε και άλλα στρατευμένα παιδιά του ελληνικού λαού θύματα στα συμφέροντα των πολυεθνικών και ορισμένοι τύποι σαν τον κ. Παγκράτη να τους βγάζουν επικήδειους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ