Πέμπτη 5 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΣΒΟΣ
Στις τράπεζες για δάνεια παραπέμπουν τους πλημμυροπαθείς!

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο Στρ. Κόρακας

Η μακρόχρονη άρνηση της κυβέρνησης και των άλλων αρμόδιων αρχών της Λέσβου, να διαθέσουν τα απαιτούμενα κονδύλια για τη δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων, ευθύνεται εξ ολοκλήρου για τις καταστροφές που έγιναν στο νησί από την καταρρακτώδη βροχή της 2 του Φλεβάρη. Αυτό τονίζει στην Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας,προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη και Εσωτερικών Αλ. Παπαδόπουλο.

Οπως επισημαίνει ο βουλευτής, το ΚΚΕ εδώ και πολλές δεκαετίες ζητούσε με άλλους κοινωνικούς φορείς της πόλης να γίνουν τα απαραίτητα έργα, οι αρμόδιοι όμως εκώφευαν. Αποτέλεσμα της κρατικής αδιαφορίας ήταν να πνιγούν την περασμένη Δευτέρα, η Μυτιλήνη και τα χωριά Θέρμη, Πύργοι Θερμής, Πάμφυλλα, Παναγιούδα, Μόρια. Να χάσουν τη ζωή τους τρία άτομα και να προκληθούν ανυπολόγιστες ζημιές. Επισημαίνεται ότι, το νησί έχει υποστεί κι άλλες φορές καταστροφές από πλημμύρες, αλλά ουδέποτε αποζημιώθηκαν οι πληγέντες, παρ' όλες τις υποσχέσεις των αρμοδίων.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας, ρωτά τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Εσωτερικών, ποια μέτρα πρόκειται να πάρουν άμεσα και πότε, ώστε να αποζημιωθούν και χωρίς καθυστέρηση, πλήρως όλοι οι πληγέντες από τη νεροποντή της 2 του Φλεβάρη, με κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό. Επίσης ρωτά, πότε θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες τεχνικές επεμβάσεις για τη διόρθωση και τον καθαρισμό του υπάρχοντος αποχετευτικού δικτύου και πότε θα επισκευαστεί το οδικό δίκτυο της περιοχής Παγανής.

Επίσης, ο Στρ. Κόρακας ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να δεσμευτούν, ώστε να κατασκευαστούν όλα εκείνα τα αναγκαία έργα για την προστασία της πόλης και των κοινοτήτων - που επλήγησαν - από μια νέα νεροποντή.

Κανείς δεν αναλαμβάνει ευθύνες

Στη Μυτιλήνη κανείς δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες για τις βιβλικές καταστροφές που έχουν γίνει. Οι αρμόδιοι αποποιούνται την "αρμοδιότητά" τους και δε συζητούν καν το θέμα, αποζημίωσης των πληγέντων με κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό. Παράλληλα, η προχτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Μυτιλήνης αναβλήθηκε για άγνωστο λόγο, ενώ η Νομαρχία αρκείται μόνο στην καταγραφή των ζημιών.

Ο κόσμος που βρίσκεται σε απόγνωση και ακόμα προσπαθεί να δει τι απέμεινε από τις περιουσίες του, "παραδίδεται" από την κυβέρνηση στις τράπεζες για νέα δάνεια. Το αποχετευτικό δίκτυο του νησιού είναι τελείως κατεστραμμένο, ενώ ολόκληρη η Λέσβος παραμένει ανοχύρωτη, μπροστά σε μια νέα πιθανή νεροποντή. Απ' την άλλη πλευρά, οι δρόμοι του νοτιοανατολικού τμήματος του νησιού μοιάζουν με λασπότοπους και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι για τους οδηγούς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μπουρίνι στο Βόλο (2016-07-08 00:00:00.0)
Μεγάλες καταστροφές στη Σκόπελο (2015-09-24 00:00:00.0)
«Ανοχύρωτα» νησιά απειλούνται από τις πλημμύρες (2004-10-28 00:00:00.0)
Στους αγώνες η μόνη λύση (2002-07-27 00:00:00.0)
Επίκαιρη Ερώτηση για τους πλημμυροπαθείς Σάμου (2001-12-04 00:00:00.0)
Ευθύνονται εξ ολοκλήρου οι μέχρι σήμερα κυβερνώντες (1998-02-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ