Τετάρτη 28 Γενάρη 2009 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας

Παλεύουν στα μπλόκα έχοντας στο πλευρό τους τα παιδιά τους, τους εργάτες, τους συνταξιούχους, όλο το λαό
Παλεύουν στα μπλόκα έχοντας στο πλευρό τους τα παιδιά τους, τους εργάτες, τους συνταξιούχους, όλο το λαό
Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας. Αυτό ξεκαθαρίζει και αυτό υπηρετεί το «κύμα» έμπρακτης στήριξης των εργατών απέναντι στο δίκαιο αγώνα των φτωχών και μικρομεσαίων αγροτών. Την αποφασιστικότητα με την οποία πρέπει να εκφραστεί αυτή η στήριξη ανέδειξε και η πρόταση που οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατέθεσαν, προχτές, στην Ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ για προκήρυξη 24ωρης απεργίας.

«Τα προβλήματα που βιώνουν η εργατική τάξη, η φτωχομεσαία αγροτιά, οι ΕΒΕ, οι αυτοαπασχολούμενοι έχουν τις ίδιες αιτίες», τόνιζε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε στις 20 του μήνα. Την πρώτη κιόλας μέρα που τα τρακτέρ βγαίνουν στους δρόμους, αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας επισκέπτεται τα μπλόκα. Οι ναυτεργάτες συμπαρατάσσονται με τους αγρότες με κοινή ανακοίνωση των ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΠΡΝ (Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών) και ΠΕΣ - ΝΑΤ (Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ).

Στις 22 του Γενάρη, πολυμελής αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ επισκέπτεται τα μπλόκα. «Εχουμε τον ίδιο αντίπαλο», διαμηνύει η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας. Η κάλυψη των πραγματικών λαϊκών αναγκών «περνάει υποχρεωτικά από τη συμπαράταξη σε αντιμονοπωλιακούς αγώνες των εργατών, των μικρομεσαίων αγροτών και των μικρών επαγγελματοβιοτεχνών», επισημαίνει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας.

«Μπλόκο» ενάντια στην τρομοκρατία

«Οι καταδίκες και η τρομοκρατία δεν πρόκειται να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα της αγροτιάς και την αλληλεγγύη των εργαζομένων», σημειώνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, καταδικάζοντας άμεσα τις καταδίκες (για ...παραδειγματισμό) 14 αγωνιστών από αγροτοδικεία που ενεργοποιούνται στο Βόλο στις 23 του μήνα.

Την ίδια μέρα στην Αθήνα, ταξικά συνδικάτα από διάφορους κλάδους με το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Παραγωγής και Διακίνησης Τυποποιημένων Προϊόντων Γάλακτος - Ποτών - Τροφίμων και συναφών τυποποιημένων προϊόντων και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής στην πρώτη γραμμή, προχωρούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. «Εξορμήσεις» στα μπλόκα των περιοχών τους διοργανώνουν και ταξικά συνδικάτα από τη Μακεδονία και Θράκη.

Μαζί με τα παιδιά τους

Στο πλευρό των αγροτών βρίσκεται και η γενιά των παιδιών τους με πλήθος ανακοινώσεων και επισκέψεων στα μπλόκα, όπως αυτή που διοργανώνει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων και Μαθητών Τρικάλων, φοιτητικοί σύλλογοι από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ΤΕΙ της περιοχής. «Ο αγώνας των μικρομεσαίων αγροτών μας αφορά όλους, αφού ο ιδρώτας του αγρότη είναι το "ψωμί" του κάθε εργαζόμενου... Η αγρότισσα, η πιο ξεχασμένη γυναίκα της χώρας μας, είναι το πρώτο θύμα που βιώνει τις βάρβαρες συνέπειες αυτών των πολιτικών», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΟΓΕ.

Τα ψηφίσματα και μηνύματα που στηρίζουν τον αγώνα των αγροτών και ζητούν άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους αυξάνονται καθημερινά. Σ' αυτά συγκαταλέγονται μέχρι στιγμής αυτά του Συνδέσμου Υπαλλήλων Ανώνυμων Εταιρειών και Γραφείων, του Συνδέσμου Οικοδόμων και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Σερβιτόρων και Εργατών ξενοδοχείων Ζακύνθου, της ΕΣΑΚ Οδηγών από το Συνδικάτο Οδηγών Φορτηγών, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Νομού Λάρισας, του Σωματείου Επαγγελματιών Οδηγών, του Συνδικάτου Τραπεζοϋπαλλήλων - Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων, του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, της Ενωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων (ΟΕΣΒΔΕΝ), αντιστασιακές οργανώσεις - μέλη της ΠΕΑΕΑ. Τα μπλόκα έχουν επισκεφτεί μεταξύ άλλων η Παγκληρική Παλλαϊκή Αγωνιστική Κίνηση με επικεφαλής τον παπά - αγρότη Χρήστο Ζαρκαδούλα, ο δήμαρχος Τυρνάβου Χρ. Κιτσίδης. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κηρέως ενέκρινε ψήφισμα συμπαράστασης μετά από πρόταση της «Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κύμα συμπαράστασης στον δίκαιο αγώνα των αγροτών (2019-02-06 00:00:00.0)
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση (2017-02-14 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι στο πλευρό της αγροτιάς (1997-01-30 00:00:00.0)
Τεράστιο κύμα αλληλεγγύης (1996-12-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ