Τετάρτη 28 Γενάρη 2009 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΜΠΛΟΚΟ ΤΕΜΠΩΝ
«Κάτι εξυφαίνεται στο παρασκήνιο»;

Στη «λογική» ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για τους αγρότες και κάνει ό,τι μπορεί για την ικανοποίηση των περισσότερων από τα αιτήματά τους, κινήθηκε η παρέμβαση του Χρ. Σιδερόπουλου, στη συγκέντρωση ενημέρωσης των αγροτών που πραγματοποιήθηκε, χτες το μεσημέρι, στο μπλόκο των Τεμπών. Ο αγροτοσυνδικαλιστής της ΝΔ, αφού εκθείασε το γεγονός ότι η κυβέρνηση κάνει «διάλογο» με τους αγρότες και, μάλιστα, την ώρα που οι δρόμοι είναι κλειστοί, άφησε, εμμέσως πλην σαφώς, να εννοηθεί ότι τα οικονομικά αιτήματα των αγωνιζόμενων αγροτών έχουν ικανοποιηθεί κι αυτό που απομένει είναι να συνεχιστεί ο «διάλογος» με την κυβέρνηση για λίγα ακόμα και για τα λεγόμενα «θεσμικά» ζητήματα.

Κι ενώ η χτεσινή απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου των Τεμπών ήταν «παραμένουμε στο μπλόκο», διάχυτη ήταν η αίσθηση που επικρατούσε στους αγρότες που βρίσκονταν εκεί ότι «κάτι εξυφαίνεται στο παρασκήνιο» και πως «κάποιοι προετοιμάζουν άμεση αποχώρηση των τρακτέρ». Μάλιστα, μερικοί φαίνεται να βιάζονται πολύ, καθώς αγρότες από χωριό της Λάρισας, έλεγαν, εις επήκοον πάντων, «να φύγουμε αμέσως, αφού τα αιτήματά μας έχουν ικανοποιηθεί».

Πάντως, είναι γνωστό και όχι μόνο στους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» ότι οι αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ - και ιδιαίτερα αυτοί που είναι στο μπλόκο των Τεμπών - δέχονται μεγάλες πιέσεις από την κυβέρνηση και το κόμμα τους, να βρουν τρόπο να «τελειώσουν» την κινητοποίηση. Το πρόβλημα, βεβαίως, είναι να βρεθεί η «κατάλληλη μεθόδευση», ούτως ώστε και οι φιλοκυβερνητικοί αγροτοσυνδικαλιστές να μην «τσαλακωθούν» εντελώς και, προπάντων, να μην περάσει η εντύπωση στους αγρότες ότι «φεύγουν από τους δρόμους» χωρίς να κερδίσουν κάτι το ουσιαστικό. Βλέπετε, η κυβέρνηση σκέφτεται πολύ και την ψήφο των αγροτών στις ερχόμενες εκλογές...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ