Τετάρτη 28 Γενάρη 2009 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα

Αποψη από το μπλόκο στο Λούρο της Πρέβεζας
Αποψη από το μπλόκο στο Λούρο της Πρέβεζας
Στα «μπλόκα» του αγώνα παραμένουν για πέμπτη μέρα οι αγροτοκτηνοτρόφοι του νομού Πρέβεζας. Κτηνοτρόφοι, παραγωγοί θερμοκηπιακών καλλιεργειών και δημητριακών, από Λούρο, Λάκκα, Σούλι, Φανάρι από τον κάμπο της Πρέβεζας, μαζί εσπεριδοκαλλιεργητές από την Αρτα, βρίσκονται στη γέφυρα του Λούρου από το περασμένο Σάββατο.

Τα τρακτέρ εξακολουθούν να είναι παρατεταγμένα με διάχυτη την αγωνιστική διάθεση να συνεχιστεί και να ενταθεί ο αγώνας ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική ξεκληρίσματος. Τα μέλη της συσταθείσας Συντονιστικής Επιτροπής οργώνουν τις αγροτικές περιοχές και απευθύνουν το αγωνιστικό κάλεσμα για να πυκνώσει η γραμμή ρήξης και σύγκρουσης με την αντιαγροτική πολιτική που οδηγεί στον οικονομικό στραγγαλισμό της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Χτες το βράδυ ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης βρέθηκε στο μπλόκο εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη στο δίκαιο αγώνα τους.

Στη γέφυρα του Ευήνου αντίστοιχα αγροτοκτηνοτρόφοι από Χρυσοβέργι, Νεοχώρι, Κατοχή, Πεντάλοφο, Μάστρο, Ευηνοχώρι, Γαλατά και άλλες περιοχές του νομού Αιτωλοακαρνανίας συνεχίζουν το μπλόκο που έχουν στήσει στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των εγχώριων υποστηρικτών της που έχει καθηλώσει τις τιμές σε εξευτελιστικά επίπεδα. Διεκδικούν τιμές βιώσιμες που να ανταποκρίνονται στις σημερινές σύγχρονες ανάγκες και να καλύπτουν το αυξημένο κόστος παραγωγής. Αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής θα πραγματοποιούσε χτες το πρωί συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Στο μπλόκο παραμένουν για πέμπτη μέρα και οι αγρότες στη γέφυρα Αχελώου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ