Τετάρτη 28 Γενάρη 2009 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Παραμένουν αμετακίνητοι στα μπλόκα
  • Ενισχύονταν και χτες τα αγωνιστικά μετερίζια των μικρομεσαίων αγροτών
  • Να δυναμώσουμε τη συμμαχία εργατών - αγροτών τονίζει ο πρόεδρος του ΕΚ Νάουσας

Αποψη από το μπλόκο του Προμαχώνα

Motion Team

Αποψη από το μπλόκο του Προμαχώνα
Αμετακίνητοι παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Μακεδονίας και της Θράκης μετά και τις νέες «διευκρινίσεις» του υπουργείου, αποφασισμένοι να μην δεχτούν άλλους εμπαιγμούς. Μέχρι χτες το πρωί πολλά από τα μπλόκα της αγροτιάς ενισχύονταν ενώ προστέθηκαν καινούρια στα ήδη υπάρχοντα, όπως της Φλώρινας στο τελωνείο της Νίκης από κτηνοτρόφους, και δύο στο νομό Πέλλας από ροδακινοπαραγωγούς, στο χωριό Τριφύλλι και στο Μαυροβούνι Σκύδρας.

Επίσης, νέα μπλόκα στήθηκαν στο Βαρικό Λιτοχώρου στο Νομό Πιερίας, στη Γαλάτιστα και στην Ορμύλια στο Νομό Χαλκιδικής. Χτες, στη διάρκεια της μέρας, οι Συντονιστικές Επιτροπές στα διάφορα μπλόκα, πραγματοποιούσαν συσκέψεις και αποφάσιζαν τη συνέχεια των κινητοποιήσεών τους. Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε το μπλόκο της Επανωμής, που είχαν συγκεντρωθεί στα «πράσινα φανάρια» στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης. Εκπρόσωπός τους ανακοίνωνε την αναστολή της κινητοποίησης αν και όπως ομολόγησε δε δόθηκαν λύσεις στα προβλήματα των αγροτών!

Στα μπλόκα τους παρέμεναν οι αγρότες στα τελωνεία Δοϊράνης, Ευζώνων, Προμαχώνα, Εξοχής, Κήπων και Ορμενίου. Στο Νομό Θεσσαλονίκης δυνάμωσαν περισσότερο με νέες συμμετοχές παραγωγών τα μπλόκα στη Λητή από αγρότες του Λαγκαδά, στα διόδια των Μαλγάρων από ρυζοπαραγωγούς της Θεσσαλονίκης, στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Κουλούρας από αγρότες της Ημαθίας και στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθήνας στο ύψος του Κορινού από αγρότες της Πιερίας.

Από την επίσκεψη του Γιάννη Ζιώγα στα αγροτικά μπλόκα
Από την επίσκεψη του Γιάννη Ζιώγα στα αγροτικά μπλόκα
Επίσης, για 10η μέρα παρέμεναν χτες στην Ν. Χαλκηδόνα οι αγρότες της Θεσσαλονίκης και οι αγρότες της Χαλκιδικής στο δρόμο Θεσσαλονίκης-Μουδανιών στο ύψος της Ν. Τρίγλιας.

Κλιμάκιο της ΝΕ Πέλλας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Γιάννη Ζιώγα, επισκέφθηκε χτες τα μπλόκα των Γιαννιτσών, του Τριφυλλίου και της Σκύδρας, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα τους. Επίσης, ο Γ. Ζιώγας, με κλιμάκιο της ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ επισκέφθηκε τους αγρότες στο μπλόκο της Κουλούρας Ημαθίας. Κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου Νάουσας με τον πρόεδρό του Σάκη Τσίτση επισκέφθηκε το μπλόκο της Κουλούρας, τονίζοντας ότι χρειάζεται να δυναμώσει η συμμαχία και ο κοινός αγώνας για την ανατροπή των πολιτικών του κεφαλαίου, της ΕΕ.

Οι αγρότες της Ροδόπης κράτησαν και χτες κλειστό τον Δυτικό κόμβο της Εγνατίας στην Κομοτηνή, ενώ οι συνάδελφοιίτους της Ξάνθης παρέμεναν στον κόμβο Πετροχωρίου. Παρέμεναν στο μπλόκο του Προμαχώνα, στο Στρυμονικό και στον κόμβο Ν. Κερδυλλίων οι αγρότες των Σερρών, δηλώνοντας πως δεν έμειναν ικανοποιημένοι από το λεγόμενο πακέτο ενίσχυσης.

Τρακτέρ παρέμεναν συγκεντρωμένα στην εθνική οδό Κοζάνης - Λάρισας, στη γέφυρα των Σερβίων, στην παλιά εθνική οδό Κοζάνης - Φλώρινας (ΑΕΒΑΛ), ενώ στο νομό Καστοριάς μπλόκα υπήρχαν στην αερογέφυρα προς Αργος Ορεστικό και στην παραεγνατία στη διασταύρωση Κωσταράζι.

Στο νομό Γρεβενών, οι αγρότες συγκεντρώθηκαν και απέκλεισαν την Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου της Μυρσίνας.

Μελισσοκόμοι της Χαλκιδικής παρέταξαν δεκάδες επαγγελματικά αυτοκίνητα έξω από το Διοικητήριο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για την αδιαφορία της απέναντι στον κλάδο τους. Μπλόκα συνέχισαν στο νομό Καβάλας στη διασταύρωση Χρυσούπολης, στο Σταυρό Αμυγδαλεώνα, στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας στο ύψος του Στρυμόνα και του Νέστου.

Χτες το βράδυ οι αγρότες του Πυθίου και των Πετραλώνων στον Εβρο θα επιχειρούσαν το κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής στο τελωνείο του Πυθίου, ενώ ενισχύονταν συνεχώς και το μπλόκο στην Κορνοφωλιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ