Τετάρτη 28 Γενάρη 2009 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΝΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κανένα «θα» δεν κάμπτει τον αγώνα

Την αγωνιστική συμπαράσταση των κομμουνιστών στο δίκαιο αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς εκφράζει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ. Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται:

«Η ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ στηρίζει τους αγώνες των αγροτών για την επίλυση των πολλών και οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Οι αγρότες σήμερα δε διεκδικούν αύξηση στα πλούτη τους τα οποία ποτέ δεν είχαν, αλλά παλεύουν για την επιβίωσή τους.

Είναι μονόδρομος για τους αγρότες το αγωνιστικό ξεσήκωμα, ο ενωμένος μαζικός αγώνας κατά της αντιαγροτικής πολιτικής, για την εξασφάλιση εισοδήματος που θα τους επιτρέπει να μείνουν στα χωράφια τους και να ζήσουν τις οικογένειές τους, καταδικάζοντας ταυτόχρονα πολιτικές και κόμματα που τους έφεραν σε σημείο μηδέν.

Καμία υπόσχεση, κανένα "θα", κανένας όψιμος προστάτης των αγροτών από αυτούς που τόσα χρόνια κυβερνούν τη χώρα και ευθύνονται γι' αυτή την κατάσταση δεν πρέπει να αποπροσανατολίσει τους αγρότες και να τους εφησυχάσει.

Αυτοί που στα λόγια στηρίζουν τα "δίκαια αιτήματα" των αγροτών αλλά ταυτόχρονα τους καλούν να αποχωρήσουν από τα μπλόκα και να γυρίσουν στα σπίτια τους γιατί, όπως λένε, ενδιαφέρονται ο τρόπος του αγώνα τους να μην έρχεται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα άλλων κοινωνικών ομάδων. Μόνο για μια κοινωνική ομάδα, μια τάξη ενδιαφέρονται: Την αστική τάξη, το κεφάλαιο που λύνει και δένει σε επίπεδο εξουσίας, τα κέρδη και τα αιτήματα του οποίου υπηρετούν κυβερνήσεις και κόμματα που πάντα θεωρούσαν τους αγρότες υποζύγια αυτών των συμφερόντων.

Τα λαϊκά στρώματα, όμως, οι εργαζόμενοι, οι μικροεπαγγελματίες και η νεολαία που κατάγεται από αυτούς έχουν κοινά συμφέροντα με τους αγρότες. Σήμερα έχουν τον ίδιο αντίπαλο και το μέλλον τους είναι στενά συνδεδεμένο γι' αυτό πρέπει να συμπαρασταθούν στους αγώνες των αγροτών, να βρεθούν δίπλα τους στα μπλόκα κατά της αντιλαϊκής πολιτικής.

Το ΚΚΕ στηρίζει τα αιτήματα των αγροτών για:

  • Αναπλήρωση εισοδήματος για όλα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα για τη χρονιά που πέρασε.
  • Εγγυημένες κατώτερες τιμές στα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής με επιδότηση στα μέσα και εφόδια, με επιτόκια στην ΑΤΕ όσο και ο πληθωρισμός, με κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια και αφορολόγητο πετρέλαιο.
  • Αναπροσαρμογή της ενιαίας ενίσχυσης κάθε χρόνο στο ύψος του πληθωρισμού, κατάργηση της παρακράτησης 5-7%.
  • Προστασία της ντόπιας αγροτικής παραγωγής από τις εισαγωγές με μέτρα της κυβέρνησης.
  • Εκδημοκρατισμό και ενίσχυση των συνεταιρισμών για να χτυπηθεί η ασυδοσία των εμποροβιομηχάνων.
  • Αποζημίωση στο 100% των καλλιεργειών που επλήγησαν από την ξηρασία, ριζική αλλαγή του νόμου που ιδιωτικοποιεί τον ΕΛΓΑ και πλήρη ασφάλιση της παραγωγής και του κεφαλαίου.
  • Ουσιαστική ρύθμιση των αγροτοκτηνοτροφικών χρεών, πάγωμα για τρία (3) χρόνια και να αποδίδεται το 100% της ενιαίας ενίσχυσης.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες, αξιοποιώντας την πολύχρονη πείρα τους, μπορούν με τους αγώνες τους να ανατρέψουν την πολιτική που τους ξεκληρίζει. Για να έχουν, όμως, οι αγώνες τους ουσιαστικά αποτελέσματα, πρέπει να γυρίσουν οριστικά την πλάτη στο δικομματισμό, που είναι υπεύθυνος για την εξαθλίωσή τους. Να απαγκιστρωθούν από τη ΝΔ και να ξεσκεπάσουν τη δημαγωγία του ΠΑΣΟΚ. Να αντισταθούν στα κόμματα του ευρωμονόδρομου που προσπαθούν να καλλιεργήσουν νέες αυταπάτες και μοιρολατρία στους μικρομεσαίους αγρότες ότι η ΚΑΠ είναι μονόδρομος και μπορεί να γίνει φιλοαγροτική αν αλλάξει ο διαχειριστής.

Η ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ καλεί τα μέλη, τους οπαδούς του Κόμματος να πρωτοστατήσουν στον αγώνα των αγροτών. Οσους συμμετέχουν σε όργανα μαζικού κινήματος να πάρουν πρωτοβουλίες για την ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη αυτού του αγώνα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καθημερινές κινητοποιήσεις στο πλαίσιο του δεκαήμερου αγωνιστικής δράσης(2018-06-26 00:00:00.0)
Μαχητική κινητοποίηση ενάντια στην κατρακύλα των τιμών παραγωγού(2018-05-11 00:00:00.0)
«Διαδηλώνουμε ενάντια στο ξεκλήρισμα»(2008-02-06 00:00:00.0)
Απέκλεισαν την Εθνική Οδό(2007-11-15 00:00:00.0)
Ολοι στον αγώνα!(2002-04-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ