Σάββατο 17 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΑΞΟΣ - ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ - ΤΥΡΝΑΒΟΣ
Σε αντιπολεμικό κλοιό ΝΑΤΟικές βάσεις αύριο

Αντιπολεμικό μπλόκο από χιλιάδες Ελληνες στήνεται αύριο, Κυριακή, σε ΝΑΤΟικές "φωλιές". Στον Αραξο,τον Τύρναβο και τα Γιαννιτσά κάτοικοι και φορείς θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό και περικύκλωση των ΝΑΤΟικών Βάσεων, αλλά και μιας μηχανοκίνητης μονάδας του πεζικού, στην οποία θα ενσωματωθεί η ελληνική δύναμη που συγκροτείται για να προωθηθεί στα Σκόπια και να ενταχθεί στη ΝΑΤΟική.

Δεκάδες φορείς καλούν τον κόσμο να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις για να απαιτήσουν όλοι μαζί: να σταματήσει τώρα η διέλευση των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων από τη χώρα μας, να απεμπλακεί η Ελλάδα από την ιμπεριαλιστική επίθεση και να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια.

Αραξος

Τη ΝΑΤΟική βάση του Αραξου θα περικυκλώσει αύριο Κυριακή 18 Απρίλη, στις 5.30 μ.μ. ο λαός της Δυτικής Πελοποννήσου, διαδηλώνοντας το πάγιο αίτημά του για κλείσιμο των ξένων βάσεων που βρίσκονται στη χώρα μας, αλλά και να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια.

Η νέα μαχητική παναχαϊκή κινητοποίηση ορίστηκε για την Κυριακή 18 Απρίλη στις 4.30 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου, όπου οι φιλειρηνιστές θα επιβιβαστούν σε πούλμαν που θα τους μεταφέρουν στον Αραξο, όπου θα γίνει η περικύκλωση της αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης.

Η Επιτροπή Μαζικών Φορέων Ηλείας, στο κάλεσμά της προς το λαό, απαιτεί "να σταματήσει ΤΩΡΑ ο βρώμικος πόλεμος που συνεχίζουν στη Γιουγκοσλαβία οι Αμερικάνοι, το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ενωση" και "να κλείσει η βάση του Αραξου που χρησιμοποιείται σαν ορμητήριο για να επεμβαίνουν οι Αμερικάνοι και το ΝΑΤΟ σε κάθε περιοχή του κόσμου που "δε δηλώνει και δεν υπογράφει" τη νέα τάξη πραγμάτων τους"".

Απαιτεί από την κυβέρνηση να αποσύρει την υπογραφή της από τη ΝΑΤΟική επίθεση, να σταματήσει τις διευκολύνσεις και τις παραχωρήσεις ελληνικών εδαφών και υποδομών στους ιμπεριαλιστές και να γυρίσουν άμεσα οι Ελληνες φαντάροι από την Αλβανία και τη Βοσνία, καθώς και το πλοίο από την Αδριατική. Επίσης, να ματαιωθεί η αποστολή Ελλήνων φαντάρων έξω από τα σύνορα.

Η επιτροπή, καλεί τη νεολαία και το λαό του νομού "να μη σταματήσει ούτε στιγμή την κινητοποίησή του ενάντια στον πόλεμο. Να μην αφήσει να προχωρήσουν τα σχέδια διαμελισμού της Νέας Γιουγκοσλαβίας, να μην επιτρέψει να αλλάξουν τα σύνορα και να επεκταθεί η φωτιά στη γύρω περιοχή. Να διαδηλώσει με κάθε τρόπο το σύνθημά του "Εξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια"".

Η Επιτροπή ενημερώνει τέλος, ότι τα λεωφορεία για τη βάση θα αναχωρήσουν στις 4.15 μ.μ. από το Εργατικό Κέντρο Πύργου.

Γιαννιτσά

Συμβολικό αποκλεισμό του 501 Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού στα Γιαννιτσά Πέλλας, οργανώνουν αύριο Κυριακή στις 12 το μεσημέρι οι Επιτροπές Ειρήνης Θεσσαλονίκης και Πέλλας, εντείνοντας τη δράση τους ενάντια στην εμπλοκή της κυβέρνησης στον πόλεμο σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας και απαιτώντας να μη σταλεί ούτε ένας Ελληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα της χώρας. Από τη Θεσσαλονίκη, στις 10 το πρωί, θα αναχωρήσει μεγάλο αντιπολεμικό κομβόι αυτοκινήτων, έξω από την πύλη 7 του Λιμανιού.

Ο αγωνιζόμενος λαός της Κεντρικής Μακεδονίας, που όλο αυτό το διάστημα, μέσα από μεγαλειώδης κινητοποιήσεις αντιστέκεται στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ζητά σταμάτημα του πολέμου, αύριο θα διαδηλώσει ακόμη πιο δυνατά την απόφασή του να μην επιτρέψει την παραχώρηση των ελληνικών εδαφών για την εισβολή των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο Κόσσοβο. Εξω από το στρατόπεδο των Γιαννιτσών, όπου συγκροτείται η ελληνική δύναμη που θα αναχωρήσει για Σκόπια προκειμένου να ενταχθεί στις ΝΑΤΟικές δυνάμεις, οι αγωνιστές της ειρήνης θα καλέσουν τους Ελληνες φαντάρους να μη δεχτούν να πολεμήσουν για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών, να μην πάρουν μέρος στο μακέλεμα των λαών της Βαλκανικής.

Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ καλεί το λαό της πόλης να συμμετέχει μαζικά στην κινητοποίηση και να απαιτήσει να σταματήσει τώρα η διέλευση των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων από τη χώρα μας, να απεμπλακεί η Ελλάδα από την ιμπεριαλιστική επίθεση και να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια. Να συμπαρασταθεί στους Ελληνες ναύτες που υψώνουν το ανάστημά τους αρνούμενοι να υπηρετήσουν υπό ΝΑΤΟική σημαία.

Ανάλογο μήνυμα προς τους εργαζόμενους και τους νεολαίους, απευθύνει ο Μπάμπης Αποστολίδης,μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Πέλλας: "Ας κάνουμε όλοι αυτό που η Ειρήνη και η ασφάλεια της χώρας μας απαιτεί. Να βγούμε όλοι στους δρόμους, να επιδιώξουμε τη ρήξη με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Ολοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε. Το παράδειγμα των φίλων της ειρήνης προχτές στο Πολύκαστρο δείχνει ότι μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια και να μη φύγει ούτε ένας Ελληνας φαντάρος από τα στρατόπεδα του Νομού Πέλλας και γενικότερα από τη χώρα μας".

Τύρναβος

Μηχανοκίνητη πορεία, στις 11 το πρωί,θα πραγματοποιήσουν κάτοικοι της περιοχής. Η πορεία θα ξεκινήσει από το αισθητικό άλσος στη Λάρισα και θα καταλήξει στο στρατόπεδο "Σχοινά" του Τυρνάβου, όπου εδρεύει το στρατηγείο του ΝΑΤΟ. Την πορεία διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ και άλλοι φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ