Σάββατο 17 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μάνα - πατρίδα

"ΑΝΤΩΝΗ, μη δεχτείς να υπηρετήσεις ξένη σημαία. Μην προδώσεις την πατρίδα σου". Η Ελληνίδα μάνα, Ελένη Πατσούλα, καλεί τον ναύτη γιο της ν' ανταποκριθεί στο χρέος προς την πατρίδα, προστάζοντάς τον να μην πάρει μέρος στον βρώμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ.

"ΑΡΝΟΥΜΑΙ να συμμετάσχω σ' αυτήν την αποστολή που γίνεται υπό ΝΑΤΟική σημαία. Αρνούμαι να συμπράξω στο έγκλημα σε βάρος γειτονικών λαών". Ο Ελληνας ναύτης, Αντώνης Πατσούλας, ανταποκρίνεται στο κάλεσμα και υπακούει στην προσταγή της μάνας του.

ΔΗΜΟΣΙΟΣ διάλογος, κοινός όρκος στην πατρίδα, που συγκλονίζει. Περηφάνια της μάνας, που συναρπάζει. Αποκοτιά του γιου, που συνεγείρει. Η άρνησή τους, το σύγχρονο "ΟΧΙ" του λαού μας. Ο πατριωτισμός τους, η πορεία της Ελλάδας στο πεπρωμένο της ιστορίας της.

ΠΑΤΡΙΔΑ σημαίνει "γενέτειρα" και "κοιτίδα". Εννοιες που συνδέουν άμεσα τη μάνα με την πατρίδα. Χρέος των γιων να διατηρήσουν αυτόν τον ομφάλιο λώρο. Πατρίδα σημαίνει "χώρα των πατέρων". Κληρονομιά που, χρέος ιερό, προστάζει να παραδοθεί ακέραιη στις επόμενες γενιές.

ΠΡΟΔΟΣΙΑ σημαίνει αθέτηση ηθικής υποχρέωσης, εγκατάλειψη οικείων ή φίλων, ευχέρεια στον εχθρό να βλάψει την πατρίδα. Καθήκον των μανάδων να προστάζουν τους γιους να μην προδώσουν. Καθήκον των γιων να υπακούουν συνειδητά στις προσταγές της μάνας - πατρίδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ