Σάββατο 24 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παραβρέθηκαν στο συνέδριο

Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Αθήνα Μιχαήλ Παρτσάνικοφ και ο πρόξενος της Ν. Γιουγκοσλαβίας Μπάζι Νίκολιτς,ο οποίος έκανε και χαιρετισμό. Επίσης πήραν μέρος και χαιρέτισαν στη σύνοδο ξένες αντιπροσωπείες βετεράνων αντιφασιστικών οργανώσεων του Β Παγκόσμιου πολέμου, που τις εκπροσώπησαν: ο Ρώσος Βλαντιμίρ Βεριάφκιν - Ραχάλσκι,Β γραμματέας της Ενωσης Βετεράνων Ρωσίας, ο Βούλγαρος Ράτσκο Ράτσκοφ,της Αντιφασιστικής Ενωσης, ο Κρίστο Τζούνοβ,από την Ενωση Αντιφασιστών Απελευθερωτικού Πολέμου '41 - '45 της ΠΓΔΜ και ο Κύπριος Μιχάλης Πουμπουρής.

Από τα πολιτικά κόμματα, αν και είχαν κληθεί όλα, παραβρέθηκε μόνο αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Σπύρο Χαλβατζή,μέλος του ΠΓ της ΚΕ. Παραβρέθηκε επίσης και η Γιάννα Στρεβίνα από την ΚΝΕ.

Στο Συνέδριο πήραν μέρος εκπρόσωποι των ΕΑΜογενών Ενώσεων που συνεργάζονται με την ΠΕΑΕΑ: Γ. Φώτου,πρόεδρος της ΠΕΕΠΠ, Γ. Τσαγκάρης,πρόεδρος της ΠΕΣΑΘΕΑ, Χ. Γκόγκογλου,γραμματέας της ΠΕΑΤΑΘ, Κ. Φουντουκίδης,πρόεδρος της Κίνησης Αντιστασιακών Εκπαιδευτικών (ΚΑΕ), ο Δ. Χιουρέας του Κέντρου Μελέτης Ιστορίας της ΕΑ. Αακόμη εκπρόσωπος από τον Αντιστασιακό Σύνδεσμο Αξιωματικών Πολεμικής Αεροπορίας, από την Ενωση Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και από τη Δημοκρατική Μέριμνα. Χαιρετιστήρια μηνύματα έστειλαν προς το Συνέδριο ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγωνιστών Μέσης Ανατολής και η Πανελλήνια Ενωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου.

Τέλος, παρέστησαν ο Νίκος Καραντηνός,αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, πρόεδρος των Αντιστασιακών Δημοσιογράφων, και ο Ε. Μαχαίρας,πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ