Σάββατο 24 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ
Συγκροτήθηκε Συντονιστικό Γονέων Στρατευμένων

Αρνούμαστε!

Αυτό που ο στρατιωτικός ποινικός κώδικας απαγορεύει για τους φαντάρους, να εκφραστούν, δηλαδή, συλλογικά, ξεπεράστηκε ήδη στην πράξη. Κανένας κώδικας δεν μπορεί να απαγορέψει στους γονείς των παιδιών, που η κυβέρνηση στέλνει να γίνουν κρέας για τα κανόνια, να εκφραστούν συλλογικά και να δηλώσουν όλοι μαζί σε πρώτο πληθυντικό: Αρνούμαστε να χαραμίσουμε τη ζωή των παιδιών μας για τα εγκληματικά σχέδια του ΝΑΤΟ!

Αυτό και έκαναν. Μια βδομάδα μετά την πρωτοβουλία ορισμένων γονιών στρατευμένων που άρχισαν να συγκεντρώνουν υπογραφές κάτω από ένα κείμενο με το οποίο ζητούσαν κανένας φαντάρος και αξιωματικός να μη βγει από τα σύνορα, η πρωτοβουλία αυτή πήρε ακόμα πιο συγκεκριμένα σάρκα και οστά. Με χτεσινό δελτίο Τύπου ανακοινώθηκε η συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής Γονέων Στρατευμένων.Η Συντονιστική θα στεγάζεται στην οδό Θεμιστοκλέους 56 (ΤΚ ΑΘΗΝΑ 10681) σε γραφείο που παραχωρήθηκε από την Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη. Τα τηλέφωνα της Συντονιστικής είναι: 3843.444 και 3827.303.

Υπενθυμίζεται ότι στην ανοιχτή επιστολή που είχαν στείλει στον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη και τον υπουργό Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλο οι γονείς σημείωναν: "Ως Ελληνες γονείς, εργαζόμενοι και πολίτες αυτής της χώρας, δηλώνουμε την πιο κατηγορηματική αντίθεσή μας, τον αποτροπιασμό μας στη μετατροπή των παιδιών μας σε μισθοφόρους των ταγμάτων θανάτου του ΝΑΤΟ, σε σφαγείς των λαών της περιοχής που θα χύσουν αδελφικό αίμα".

Οι γονείς ζητούν: Να πάρει πίσω η κυβέρνηση την υπογραφή της για την επίθεση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία. Να αποκλείσει τη διέλευση ξένων στρατευμάτων από το ελληνικό έδαφος και να κλείσει άμεσα τις ΝΑΤΟικές βάσεις. Να μην υπογράψει το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ. Να αποσύρει άμεσα τις ελληνικές δυνάμεις από Αλβανία, Βοσνία, Αδριατική. Να μη συμμετάσχει σε καμία αποστολή Ελλήνων αξιωματικών και στρατιωτών έξω από τα σύνορα της χώρας".

Στο μεταξύ συνεχίζουν να φτάνουν στις εφημερίδες ψηφίσματα διαμαρτυρίας για τη συμμετοχή Ελλήνων στα τάγματα θανάτου του ΝΑΤΟ, μέσα από τα οποία δηλώνεται ταυτόχρονα η απόλυτη συμπαράσταση σε όλους τους στρατευμένους που αρνούνται να μετάσχουν σ' αυτή τη σφαγή.

Το Συντονιστικό Οργανο Νομού Θεσπρωτίας κατά του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία σε ψήφισμά του ανάμεσα σε άλλα αναφέρει: Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να απεμπλακεί από κάθε ανάμειξη από αυτόν τον πόλεμο και να συντονίσει τις ενέργειές της με τις χώρες που έχουν εκδηλώσει την αντίθεσή τους σ' αυτόν τον πόλεμο. Απεμπλοκή σημαίνει: Απόσυρση των ελληνικών πλοίων από το ΝΑΤΟικό στόλο στην Αδριατική. Κανένας Ελληνας στρατιωτικός έξω από τα σύνορα της χώρας. Καμία διευκόλυνση στα ΝΑΤΟικά στρατεύματα.

Το σωματείο εργαζομένων στο Αλουμίνιο της Ελλάδας δηλώνει τη συμπαράστασή του στους ναύτες που αρνήθηκαν να δεχτούν διαταγές από το ΝΑΤΟ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καλωσόρισμα γι' αυτούς που είπαν ΟΧΙ (1999-07-22 00:00:00.0)
"ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ" την ελληνική κυβέρνηση... (1999-06-18 00:00:00.0)
"Η κυβέρνηση να αποσυρθεί" (1999-05-06 00:00:00.0)
Εκαναν το πατριωτικό καθήκον τους (1999-05-05 00:00:00.0)
Στάση πατριωτική και αγωνιστική (1999-04-20 00:00:00.0)
Μαζική καταδίκη των βομβαρδισμών (1999-04-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ