Τρίτη 20 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΙΒΑΔΕΙΑ
Στάση πατριωτική και αγωνιστική

Βαθιά συγκίνηση και αλυσιδωτές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη γενέτειρά του Λιβαδειά,αλλά και σε πολλούς φορείς του νομού Βοιωτίας, η θαρραλέα και πατριωτική στάση του ναύτη Αντώνη Πατσούλα,όπως και των άλλων ναυτών του Α/Τ "Θεμιστοκλής". Σήμερα δημοσιεύουμε ψηφίσματα και δηλώσεις, με τις οποίες φορείς και δήμαρχοι της περιοχής στέκονται αλληλέγγυοι στους ναύτες, που αρνήθηκαν να "υπηρετήσουν ξένη σημαία" και απαιτούν να σταματήσει ο βρώμικος πόλεμος του ΝΑΤΟ.

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Λιβαδειάς:

"Η άρνηση του συνάδελφου Αντώνη Πατσούλα, που υπηρετεί τη θητεία του στο Α/Τ "Θεμιστοκλής", να μην υπηρετήσει άλλη σημαία από την ελληνική, είναι πράξη πατριωτική και άξια με τις παραδόσεις των οικοδόμων. Είμαστε όλοι οι οικοδόμοι στο πλευρό του, όπως και στους ναύτες που αρνήθηκαν για τον ίδιο λόγο".

Γκιζίμης Κώστας, δήμαρχος Ορχομενού:

"Η δήλωση του ναύτη του Α/Τ "Θεμιστοκλής", Αντώνη Πατσούλα από τη Λιβαδειά, να μην ακολουθήσει το πλοίο που υπηρετεί, στην εμπόλεμη ζώνη της Αδριατικής, αποτελεί θαρραλέα στάση και έκφραση πατριωτισμού ενάντια στον πόλεμο που εκτυλίσσεται στη Γιουγκοσλαβία.

Εκφράζοντας τα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού του Ορχομενού, ενάντια στο βρώμικο πόλεμο στην περιοχή μας, πιστεύω ακράδαντα ότι δεν πρέπει οι Ελληνες φαντάροι να βγουν από τα σύνορα της πατρίδας μας. Συμπαραστέκομαι ολόπλευρα στον γιουγκοσλαβικό λαό που βομβαρδίζεται από τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Χρέος μας να απαιτήσουμε τώρα το σταμάτημα του πολέμου"

Παλαιολόγος Χρήστος, δήμαρχος Λιβαδειάς:

"Χαιρετίζουμε και είμαστε αλληλέγγυοι στην αντιπολεμική στάση του ναύτη συμπολίτη μας και πρώην μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Λιβαδειάς, Αντώνη Πατσούλα.

Η στάση αυτή είναι μια έμπρακτη άρνηση στην εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών στα Βαλκάνια. Η στάση αυτή, εκφράζει την καθολική άρνηση και αντίδραση της νεολαίας μας και όλου του ελληνικού λαού στους βομβαρδισμούς και στην ωμή επέμβαση του ΝΑΤΟ.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί. Εξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια. Να υπάρξει πολιτική λύση του προβλήματος με διεθνείς εγγυήσεις".

Λαμπρόπουλος Γιάννης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λιβαδειάς:

"Χαιρετίζω τη δήλωση του ναύτη του Α/Τ "Θεμιστοκλής", Αντώνη Πατσούλα, από τη Λιβαδειά, να μην ακολουθήσει το πλοίο που υπηρετεί στην εμπόλεμη ζώνη της Αδριατικής.

Η δήλωσή του αυτή, είναι πράξη πολιτική, εξόχως πατριωτική και απηχεί τα φιλειρηνικά αισθήματα ολόκληρου του ελληνικού λαού.

Χρέος μας είναι να απαιτήσουμε να σταματήσει ο βρώμικος πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία. Να εμποδίσουμε να γίνει η χώρα μας ορμητήριο των ΝΑΤΟικών επιδρομών στη Γιουγκοσλαβία.

Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα της πατρίδας μας. "

ΠΕΑΕΑ Παράρτημα Λιβαδειάς:

"Είμαστε περήφανοι που το άξιο εγγόνι μας, ο Αντώνης Πατσούλας, υπενθυμίζει και συνεχίζει με τη στάση του την αντιστασιακή ιστορία του ελληνικού λαού. Ο "δικός μας" Αντώνης είναι το σύγχρονο, το λαμπρό σύμβολο του Ελληνα φαντάρου, πατριώτη, αγωνιστή.

Οταν οι φαντάροι μας επιδεικνύουν τέτοιο ηθικό και φρόνημα, τίποτα δεν έχει να φοβάται η πατρίδα μας. Ο Αντώνης και κάθε πατριώτης στρατευμένος κάνει σήμερα το χρέος του. Η πατρίδα μας και ο ελληνικός λαός θα τους τιμά για τη στάση τους αυτή".

Δήμαρχος Θεσπιών, Κουρούνης Χρήστος:

"Είμαι στο πλευρό των στρατευμένων παιδιών μας που αρνούνται να συνεργήσουν στο αιματοκύλισμα του Γιουγκοσλαβικού λαού και ζητούν να μη βγει το αντιτορπιλικό "Θεμιστοκλής" έξω από τα ελληνικά σύνορα. Κανένας Ελληνας πατριώτης δεν επιθυμεί να πάρει μέρος η χώρα μας στο έγκλημα που συντελείται στα Βαλκάνια συμμετέχοντας στις ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις. Εχουμε ανάγκη οι Ελληνες φαντάροι να υπερασπίζουμε την εθνική μας ανεξαρτησία και ακεραιότητα και όχι τα πολεμοκάπηλα σχέδια και συμφέροντα Αμερικανών και Ευρωπαίων".

Λάππας Γεώργιος, πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς:

"Η δήλωση του ναύτη του Α/Τ "Θεμιστοκλής" Αντώνη Πατσούλα, από τη Λιβαδειά, να μην ακολουθήσει το πλοίο που υπηρετεί στην εμπόλεμη ζώνη της Αδριατικής, είναι πράξη πολιτική, βαθιά πατριωτική και εκφράζει τα φιλειρηνικά αισθήματα ολόκληρου του ελληνικού λαού.

Χρέος μας είναι να απαιτήσουμε να σταματήσει ο βρώμικος πόλεμος στην περιοχή μας, να εμποδίσουμε να γίνει η χώρα μας δίαυλος και ορμητήριο των ΝΑΤΟικών επιδρομών στη Γιουγκοσλαβία.

Κανένας ένστολος πολίτης έξω από τα σύνορα της πατρίδας μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ