Τρίτη 20 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΥΤΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Να γυρίσει πίσω το πλοίο

Συνεχίζουν και πληθαίνουν οι αντιδράσεις των νέων στρατευμένων στα ΝΑΤΟικά εγκλήματα. Ναύτες που υπηρετούν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών χαιρετίζουν, με επιστολή τους, τη στάση των συναδέλφων τους στο Α/Τ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ και ζητούν να γυρίσει τώρα πίσω το πλοίο, ενώ τονίζουν τις τεράστιες ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης. Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής:

""Ορκίζομαι πίστη στους νόμους και το Σύνταγμα τους κράτους". Με τον όρκο αυτό αποκτήσαμε την ιδιότητα του ναύτη. Ορκιστήκαμε κατά τη διάρκεια της θητείας μας να υπηρετούμε την πατρίδα μας, να φυλάμε τα σύνορά της, να προστατεύουμε την εθνική ανεξαρτησία της και την εδαφική της ακεραιότητα.

Ποτέ δε σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσαμε να καταπατήσουμε τον όρκο αυτόν. Πόσο μάλλον, αν αυτό γινόταν με διαταγή ανωτέρων. "Υπηρετώντας τη θητεία σας στον ελληνικό στρατό και καθώς η Ελλάδα αποτελεί χώρα του ΝΑΤΟ, υπηρετείτε και το στρατό του ΝΑΤΟ", μας είπανε.

Ομολογούμε ότι μπλεχτήκαμε. Γι' αλλού ξεκινήσαμε κι αλλού καταλήξαμε. Η Ελλάδα δεν είναι η χώρα που πρέπει να καλλιεργεί την ειρήνη στην περιοχή; Η Ελλάδα δεν είναι η χώρα που πρέπει να συμβάλλει στη φιλία των λαών; Ο ελληνικός λαός δεν είναι αυτός που αγωνίστηκε για να εξασφαλίσει ελευθερία και δημοκρατικά δικαιώματα;

Κι αν ναι τότε τι σχέση έχουμε με τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ; Με ποιο δικαίωμα η ελληνική κυβέρνηση υπογράφει κάτω από το αιματοβαμμένο κείμενο των βομβαρδισμών; Με ποιο δικαίωμα στέλνει εμάς - το μέλλον της χώρας - έξω από την πατρίδα μας να υπερασπίσουμε ξένα συμφέροντα; Με ποιο δικαίωμα παραβλέπει το αίτημα του ελληνικού λαού για ειρήνη στην περιοχή και αποχώρησή μας από το ΝΑΤΟ; Με ποιο δικαίωμα, τέλος πάντων, προσπαθεί να μας επιβάλει την άποψη ότι πρέπει να συμφωνούμε σε όλα όσα λέει και να υποτασσόμαστε στις εντολές των ξένων αρχόντων;

Χαιρετίζουμε την πατριωτική, παλικαρίσια στάση των συναδέλφων μας από το Α/Τ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ. Τώρα όλοι ξέρουν ότι οι Ελληνες ναύτες παίρνουν μέρος στο ΝΑΤΟική Αρμάδα παρά τη θέλησή τους, ότι αρνούνται να γίνουν συνένοχοι των δολοφόνων του ΝΑΤΟ. Γι' αυτό, άλλωστε, η ελληνική κυβέρνηση δε ζήτησε εθελοντές, όπως έκανε μέχρι τώρα, αλλά επέβαλε την υποχρεωτική συμμετοχή όλων, αφού ήταν σίγουρη ότι δε θα βρισκόταν ούτε ένας Ελληνας ναύτης που θα ακολουθούσε εθελοντικά.

Μαζί με όλους τους νέους της χώρας μας ζητάμε να γυρίσει τώρα πίσω το ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ. Να μην έχουμε καμιά συμμετοχή στα ΝΑΤΟικά εγκλήματα.

Ναύτες που υπηρετούν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών"


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ