Τρίτη 20 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Ο πήχης των απαιτήσεων να ανέβει ψηλά

Ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Σοφιανός,στην παρέμβασή του μεταξύ άλλων τόνισε:

"Στην τελευταία σύνοδο του Κεντρικού Συμβουλίου είχαμε εκτιμήσει ότι έχουν διαμορφωθεί πλέον νέα δεδομένα για τη δουλιά μας στη νεολαία. Το ρεύμα στήριξης του ΚΚΕ, που υπάρχει στη νεολαία, μεγαλώνει. Γι' αυτό το λόγο, δεν μπορεί η δουλιά μας να συγκρίνεται με το μακρινό χτες του '91 ή του '92. Η δράση της Οργάνωσής μας δε θέλουμε να είναι απλά καλύτερη από πέρσι. Ο πήχης των απαιτήσεών μας πρέπει να ανέβει ψηλά. Τόσο των συλλογικών απαιτήσεων, για το τι πρέπει και τι μπορεί να κάνει η ΚΝΕ, όσο και των προσωπικών για το τι πρέπει, τι μπορεί και τι κάνει ο καθένας μας, με το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί στην υλοποίηση των στόχων που βάζουμε.

Χρειάζεται σήμερα να συγκριθούμε με τις απαιτήσεις και όχι με αυτό που κάναμε. Να συγκριθούμε με τις απαιτήσεις που μεγαλώνουν, είναι πολλές και πρέπει να εκτιμήσουμε ότι είμαστε πίσω. Αυτή η εκτίμηση ότι είμαστε πίσω από τις απαιτήσεις, πίσω ακόμα και από τις δυνατότητες, χρειάζεται να εκφραστεί στην πράξη, όχι στο μακρινό δίχρονο που σχεδιάζει η Συνδιάσκεψη, αλλά το αμέσως επόμενο διάστημα.

Συχνά λέμε η περίοδος είναι κρίσιμη. Η σημασία της σημερινής περιόδου δεν εκφράζεται απλά με το να πούμε ότι είναι κρίσιμη. Στη σημερινή περίοδο από τη δουλιά όλων μας και όλων των οργανώσεων απαιτούμε άλλους ρυθμούς. Απαιτούμε αέρα, νίκη στις σπουδαστικές εκλογές που έρχονται, επιτυχία στις εκλογές στα ΙΕΚ, με πιάσιμο του φιλόδοξου στόχου των 2000 ψήφων. Απαιτούμε να νικήσουμε μαζί με το λαό της Γιουγκοσλαβίας, μαζί με τους λαούς των Βαλκανίων στον πόλεμο που έχει ανοίξει ο ιμπεριαλισμός στην περιοχή μας. Αυτό για να γίνει δε φτάνει μια πρωτοπορία να δείχνει καθημερινά το δρόμο. Χρειάζεται αυτή η πρωτοπορία, δηλαδή εμείς και το Κόμμα μας, να βρεθεί μπροστά - όπως μπορεί και το έχει αποδείξει - σε ολοένα και πλατύτερες μάζες της νεολαίας, που τις επόμενες μέρες πρέπει να καταδικάσουν όχι μόνο με τη φωνή, αλλά και τη συνείδησή τους τον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και τις πολιτικές δυνάμεις εκείνες, που στον έναν ή τον άλλο βαθμό οδηγούν τη χώρα μας σε αυτό το μακελειό. Αυτή η έκφραση καταδίκης πρέπει από τώρα να μετρηθεί για τη μάχη των ευρωεκλογών.

Η Οργάνωση Αθήνας βρίσκεται στην αφετηρία μιας νέας, σύγχρονης εκκίνησης, με τις καλύτερες προϋποθέσεις ανεβάζοντας όμως - και αυτό πρέπει να γίνει νόμος για τον καθένα μας - τις απαιτήσεις της δουλιάς, την προσοχή και την προσπάθεια, που το κάθε στέλεχος της ΚΝΕ πρέπει να κάνει σήμερα και φυσικά ανεβάζοντας και τη συγκρότηση και το επίπεδό μας, γιατί οι γνώσεις μας και οι ικανότητές μας δε φτάνουν μπροστά στις μεγάλες απαιτήσεις που έχουμε και που θα έχουμε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ