Τρίτη 20 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Να μας τον γυρίσουν όπως τους τον δώσαμε!"

Ανοιχτή επιστολή - γροθιά στο στομάχι, των γονιών του ναύτη Στέλιου Κοτσογιάννη

"Ο γιος μας αποτελεί θύμα αυτού του βρώμικου πολέμου. Δεν αρνήθηκε να υπηρετήσει την Πατρίδα. Ομως η συνείδησή του αντέδρασε όταν έμαθε ότι θα βρίσκεται έξω από τα σύνορα της Πατρίδας του, ότι θα συμμετάσχει στον επιθετικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει το ΝΑΤΟ ενάντια σ' ένα φιλικό προς την Ελλάδα κυρίαρχο κράτος, τη Γιουγκοσλαβία και το λαό της, ότι δε θα πολεμήσει για την άμυνα της Πατρίδας του. Η ψυχολογική βία που ασκήθηκε σε βάρος του παιδιού μας, μέσα στο αντιτορπιλικό "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ", προκειμένου να πάει ενάντια στην ίδια του τη συνείδηση, αποδεικνύεται περίτρανα από τη σημερινή του κατάσταση. Τον Στέλιο μας τον παραδώσαμε στο Πολεμικό Ναυτικό μια χαρά παιδί. Οπως τους τον δώσαμε, έτσι να μας τον γυρίσουν. Οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους".

Μέσα σ' αυτές τις 123 λέξεις, που έγραψαν μέσα από την καρδιά τους, οι γονείς του ναύτη Στέλιου Κοτσογιάννη υψώνουν τη δική τους γροθιά, το δικό τους "κατηγορώ", για αυτό το βρώμικο πόλεμο. Οι λέξεις αυτές περικλείονται στην επιστολή που σύνταξαν ο Πρόδρομος και η Νίκη Κοτσογιάννη όταν είδαν χτες το απόγευμα το γιο τους να οδηγείται στην Ψυχιατρική Κλινική Ναυστάθμου Σαλαμίνας.Οταν τον είδαν να παλεύει με το ίδιο του το μυαλό. Που δεν άντεξε όταν πήρε διαταγή μέσα στο αντιτορπιλικό "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ" που υπηρετούσε, να μετατραπεί κι αυτός όπως κι όλο το πλήρωμα σε σφαγέα των λαών της περιοχής, ότι πρέπει να χαιρετά τη σημαία του ΝΑΤΟ. Η επιστολή απευθύνεται στον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη και στον υπουργό Εθνικής ΑμυναςΑ. Τσοχατζόπουλο,για να καταδείξει το δικό τους εγκληματικό ρόλο για το ματοκύλισμα των λαών με θύματα ήδη και εντός της ελληνικής επικράτειας.

Ο 24χρονος ναύτης Στέλιος Κοτσογιάννης, ο οποίος την Κυριακή δεν επιβιβάστηκε στο "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ", χτες παρουσιάστηκε στο Ναυτοδικείο Πειραιά. Ο εισαγγελέας Ναυτοδικών Πειραιά κ. Μακρής του απηύθυνε την κατηγορία της ανυπακοής σε διαταγή για αναχώρηση πλοίου και όρισε τακτική δικάσιμο για σήμερα στις 9 το πρωί. Παράλληλα, διέταξε να κρατηθεί μέχρι να δικαστεί στην Ψυχιατρική Κλινική Ναυστάθμου Σαλαμίνας, όπου και οδηγήθηκε στις 5.30 χτες το απόγευμα.

Ο Στέλιος, σπουδαστής στα ΤΕΙ Πειραιά, παρουσιάστηκε στο Πολεμικό Ναυτικό στα μέσα του Μάρτη. Στις 12 Απρίλη μετατέθηκε στο αντιτορπιλικό "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ". Οπως ειπώθηκε από τους φίλους του, από τη μέρα που επιβιβάστηκε και είχε γίνει γνωστή η αποστολή του πλοίου είχε αρχίσει να αντιδρά. Την Κυριακή το πρωί είχε καθοριστεί η αναχώρηση του πλοίου. Ο Στέλιος δεν παρουσιάζεται. Ταυτόχρονα αρχίζει να καταρρέει. Απευθύνεται σε συγγενικά και φιλικά του πρόσωπα. Χτες το μεσημέρι οι γονείς του καλούν γιατρό, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι το παιδί βρίσκεται σε σύγχυση. "Τι του έκαναν του παιδιού μου; Εμείς μια χαρά τους το δώσαμε" ήταν η φράση της μητέρας του πριν ο Στέλιος ανέβει τα σκαλιά του Ναυτοδικείου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με «μαχητική ικανότητα» και «ετοιμότητα» (2017-09-09 00:00:00.0)
ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ! (1999-05-18 00:00:00.0)
Σε πολεμική εμπλοκή το "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ"! (1999-05-16 00:00:00.0)
Ενώνουν τη φωνή τους (1999-04-20 00:00:00.0)
Κι άλλος ναύτης δηλώνει ΟΧΙ (1999-04-16 00:00:00.0)
"Αντώνη μη δεχτείς"! (1999-04-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ