Τρίτη 20 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΜΟΣΧΑΣ
"Πρέπει να λογοδοτήσουν για την επίθεση... "

Εκκληση στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας να ασκήσει πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση για την άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών στην Ευρώπη, απευθύνει ηΟμοσπονδία Συνδικάτων Μόσχας,γνωστοποιώντας ταυτόχρονα στο ΕΚΑ τη διακήρυξή της για την επίθεση του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας.

Το πλήρες κείμενο της διακήρυξης έχει ως εξής: "Αναφορικά με την επίθεση του ΝΑΤΟ κατά της Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας και οδηγούμενοι από τις αρχές της αλληλεγγύης με τους εργαζόμενους, της προστασίας των ανθρώπινων αξιών - το δικαίωμα στη ζωή, την ελευθερία και την εργασία - και υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα της Γιουγκοσλαβίας για εθνική κυριαρχία στην επίλυση των εσωτερικών προβλημάτων της, η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μόσχας, εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στον αδελφικό λαό της Γιουγκοσλαβίας, στους εργαζόμενους του Βελιγραδίου και στη Συνομοσπονδία Αυτόνομων Συνδικάτων του Βελιγραδίου.

Εξαπολύοντας τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ καταπατούν διεθνή δικαιώματα, το Καταστατικό των Ηνωμένων Εθνών, την ιδρυτική δράση του ΟΑΣΕ. Για το λόγο αυτό το ΝΑΤΟ τοποθετεί εαυτόν υπεράνω του Νόμου.

Η Ευρώπη έγινε όμηρος των επιθετικών και δικτατορικών σχεδίων των Ηνωμένων Πολιτειών. Η ειρηνική Ευρώπη έγινε ένα στρατιωτικό έδαφος για τη μηχανή πολέμου της Αμερικής, της Γαλλίας, της Μ. Βρετανίας και της Γερμανίας. Αυτές οι χώρες και οι κυβερνήσεις τους θα πρέπει να λογοδοτήσουν για αυτή την επίθεση.

Εκ μέρους των τριών εκατομμυρίων μελών της Ομοσπονδίας των Συνδικάτων της Μόσχας απαιτούμε άμεση κατάπαυση των ΝΑΤΟικών επιθέσεων. Επίσης, πιστεύουμε ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να αποζημιώσει τη Γιουγκοσλαβία για όλες τις απώλειες και τις καταστροφές που υπέστη εξαιτίας των επιθέσεων.

Σ' αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνούν οι αδελφοί μας, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας, σε σας τους φίλους Γιουγκοσλάβους και συναδέλφους. Ελπίζουμε ότι οι προσπάθειες που γίνονται από την κυβέρνηση και τους πολιτικούς αρχηγούς μας, θα βάλουν ένα τέλος σ' αυτόν τον πόλεμο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ