Τρίτη 20 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Μηχανοκίνητη "πορεία" στην ύπαιθρο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε προχτές το απόγευμα η αντιπολεμική μηχανοκίνητη πορεία που οργάνωσε η ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, σε χωριά της υπαίθρου και συγκεκριμένα στον οδικό άξονα Ηρακλείου - Βιάννου.

Πολυάριθμα αυτοκίνητα μελών, φίλων και οπαδών του Κόμματος, αλλά και Κνίτες σχημάτισαν φάλαγγα διασχίζοντας τα χωριά Κουνάβοι, Πεζά, Αγ. Παρασκιές, Βόννη, Θραψανό, Αρκαλοχώρι, Παναγιά, Εκταρο, Βιάννο, Αμιρά, Αγ. Βασίλειο, Πεύκο κ. α. Οι κάτοικοι των χωριών υποδέχτηκαν την πορεία με ενθουσιασμό, ενώ εξέφρασαν την αγωνία τους για τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και την αγανάκτησή τους για τη συμμετοχή της χώρας μας στο βρώμικο αυτόν πόλεμο.

Η έντονη παρουσία των κομμουνιστών στην ενδοχώρα, με τις κόκκινες σημαίες, τα κορναρίσματα, τα μεγάφωνα και με τους νέους να "οργώνουν" τα καφενεία, διακινώντας το "Ριζοσπάστη", αναθάρρυνε συνειδήσεις. Είναι ενδεικτικό πως δεν ήταν λίγοι αυτοί που, προερχόμενοι από το κυβερνητικό κόμμα, έλεγαν πως "μόνο το ΚΚΕ ορθώνει το ανάστημά του στους ιμπεριαλιστές και του αξίζει η υπερψήφισή του στις ερχόμενες ευρωεκλογές".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ