Τρίτη 20 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συλλαλητήριο νέων

Νέοι που δεν υποτάσσονται στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, φίλοι της ειρήνης, μαζί με δεκάδες Σέρβους πλημμύρισαν χτες τους δρόμους της Θεσσαλονίκης σ' ένα μαχητικό αντιπολεμικό συλλαλητήριο που οργάνωσαν οι πολιτικές νεολαίες της πόλης.

Το συλλαλητήριο που ξεκίνησε στις 7.30 μ.μ. από το άγαλμα του Βενιζέλου δόνησε με τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα την πόλη. Η μεγάλη πορεία με υψωμένα τα λάβαρα και τα πανό της διεθνιστικής αλληλεγγύης πέρασε έξω από το Γιουγκοσλαβικό προξενείο για να εκφράσει τη συμπαράσταση των διαδηλωτών με τον δοκιμαζόμενο λαό της Γιουγκοσλαβίας και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο Αμερικάνικο, όπου τα συνθήματα ασταμάτητα δονούσαν την ατμόσφαιρα: "φονιάδες των λαών Αμερικάνοι", "κλείστε το λιμάνι διώξτε και το πλοίο εμείς δεν πολεμάμε στου ΝΑΤΟ το σφαγείο", "να ποιοι είναι οι κεντροαριστεροί αυτοί που υπογράψανε των Σέρβων τη σφαγή".

Από τη χτεσινή κινητοποίηση απουσίαζε η Ν. ΠΑΣΟΚ που αρνήθηκε να υπογράψει την κοινή ανακοίνωση, αλλά και η ΟΝΝΕΔ παρά το γεγονός ότι τυπικά τουλάχιστον συμμετείχε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ