Τρίτη 20 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ταξική αλληλεγγύη στους Γιουγκοσλάβους εργαζόμενους

Αναχωρούν τις επόμενες μέρες από την Αθήνα καραβάνια αλληλεγγύης με προορισμό το Βελιγράδι,όπου οι Ελληνες εργάτες και συνδικαλιστές θα σφίξουν τα χέρια των Γιουγκοσλάβων συναδέλφων τους και θα "δεθούν" μαζί τους στις ανθρώπινες αλυσίδες, θα μετατραπούν σε ανθρώπινες ασπίδες για την προστασία πιθανών στόχων των ΝΑΤΟικών βομβαρδιστικών.

Ανάμεσά τους και αυτό της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου Αθήνας,των Οικοδόμων,που αναμένεται να αναχωρήσει - εκτός απροόπτου - την Πέμπτη και μαζί του και αυτό της ΕΕΔΥΕ.

Σχετικά με την απόφαση συμμετοχής στις ανθρώπινες αλυσίδες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, Ανδρ. Ζαζόπουλος,δήλωσε στο "Ρ": "Η αποστολή μας, που δεν είναι η μόνη, άλλες έχουν προηγηθεί και άλλες θα ακολουθήσουν, έχει πολλαπλούς στόχους που συγκλίνουν σε έναν. Να σταματήσει ο βρώμικος πόλεμος. Να καταδικαστούν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ενωση. Θα μπορούσε να ονομαστεί "Αποστολή στήριξης του αγώνα του σερβικού λαού και καταδίκης των στυγερών ΑμερικανοΝΑΤΟικών δολοφόνων". Η αποστολή αυτή κινείται στα πλαίσια του γενικού ξεσηκωμού του λαού μας ενάντια στην ιμπεριαλιστική κτηνωδία. Είμαστε πεισμένοι ότι αυτή μας η ενέργεια έχει την αποδοχή του συνόλου της εργατικής τάξης της χώρας μας. Στο ερώτημα των καιρών "Αντίσταση ή υποταγή; ", ο σέρβικος λαός δίνει καθημερινά την απάντηση "Αντίσταση", με ποτάμια αίματος. Την ίδια απόφαση έχουμε πάρει κι εμείς. Διαλέξαμε το δρόμο της αντίστασης στους ισχυρούς, κόντρα στο οικοδόμημα της υποτέλειας και υποταγής που προσπαθεί να χτίσει η κυβέρνηση.

Δεν πρόκειται να δεχτούμε να γίνουμε τροφή στα κανόνια των ΑμερικανοΝΑΤΟικών δολοφόνων. Ο πόλεμος δε γίνεται μόνο στη Γιουγκοσλαβία. Ο πόλεμος είναι και εδώ. Ο σέρβικος λαός δεν είναι μόνος του, είμαστε μαζί του όπως ολόκληρη η φιλειρηνική ανθρωπότητα. Στις αλυσίδες που θέλουν να μας περάσουν αντιπαραθέτουμε τις δικές μας ατσάλινες αλυσίδες της περηφάνιας, της αλληλεγγύης, της κοινής πάλης κατά των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και επεμβάσεων.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, η νεολαία μας, λένε σήμερα κατά τον πιο αποφασιστικό τρόπο "ΟΧΙ" στους ισχυρούς. Ολοι όσοι αντιστέκονται, που υψώνουν καθημερινά τη σημαία του πατριωτισμού, της περηφάνιας, της αλληλεγγύης, που στήνουν καθημερινά με τα κορμιά τους οδοφράγματα για να μην περάσουν οι πολεμικές μηχανές και οι ΝΑΤΟικοί λεγεωνάριοι στη μαρτυρική Σερβία. Ολοι αυτοί θα δέσουμε πιο δυνατά το νήμα των αγώνων μας με το νήμα των αγώνων του σερβικού λαού, με τον αγώνα όλων των λαών που αντιστέκονται στους αδίστακτους μακελάρηδες των λαών. Μέχρι να νικήσει το δίκιο. Μέχρι να ακουστεί ο επιθανάτιος ρόγχος του ιμπεριαλιστικού κτήνους και των υποτελών του".

Η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

Στο μεταξύ, και η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ αποφάσισε την αποστολή αντιπροσωπείας της στη Γιουγκοσλαβία, η οποία θα επισκεφθεί τα 18 βομβαρδισμένα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας,για να βοηθήσει με κάθε δυνατό τρόπο για την αποκατάσταση των ζημιών. Ανάλογη απόφαση πήρε και η ΕΤΕ - ΔΕΗ.Η επίσκεψη στα εργοστάσια θα γίνει σε συνεννόηση με την αντίστοιχη Ομοσπονδία Ενέργειας της Γιουγκοσλαβίας. Παράλληλα, η ΓΕΝΟΠ άνοιξε λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα με αριθμό 108/29606648. Με τα χρήματα θα αγοραστούν είδη πρώτης ανάγκης για το σερβικό λαό.

Σε ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ τονίζεται: "Οσο περνά ο καιρός και συνεχίζεται ο ανελέητος βομβαρδισμός του ΝΑΤΟ, τόσο πυκνώνουν οι τάξεις των πολιτών σε όλο τον κόσμο που πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ και οι υπηρέτες τους στην Ευρώπη αποφάσισαν την επέμβαση, όχι γιατί κόπτονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου, αλλά γιατί δεν εννοούν ότι μπορεί να επιβιώσει ένα έθνος που αμφισβητεί εμπράκτως την ηγεμονία τους για το πώς μπορεί να είναι οργανωμένος ο μεταδιπολικός κόσμος".

Η ΓΕΝΟΠ απαιτεί την άμεση παύση των ΝΑΤΟικών επιθέσεων, την επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια τους, τη ματαίωση κάθε σχεδίου για αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2009-03-24 00:00:00.0)
ΝΑΤΟ και ΕΕ οι ηθικοί αυτουργοί της τραγωδίας (2004-04-01 00:00:00.0)
«Λουλούδια του πολέμου» (2002-01-12 00:00:00.0)
Εκπαιδευτικοί σε ανθρώπινες αλυσίδες (1999-05-15 00:00:00.0)
Στην πόλη Νις συνδικαλιστές από τη Μακεδονία (1999-04-22 00:00:00.0)
Πώς αλλιώς να το πεις; (1999-04-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ