Σάββατο 15 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκπαιδευτικοί σε ανθρώπινες αλυσίδες

Σε ανθρώπινες αλυσίδες γύρω από εκπαιδευτικά ιδρύματα, της Γιουγκοσλαβίας θα συμμετέχουν 150 εκπαιδευτικοί που αναχώρησαν, χτες αργά το βράδυ, από τη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία της ΟΛΜΕ και των τοπικών ΕΛΜΕ.Οι εκπαιδευτικοί θα παραμείνουν τρεις μέρες στη γειτονική χώρα που δύο μήνες τώρα βομβαρδίζεται ανηλεώς από τους ΝΑΤΟικούς φονιάδες.

Στο πρόγραμμα της επίσκεψης των εκπαιδευτικών περιλαμβάνονται συναντήσεις με τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών της Γιουγκοσλαβίας, επίσκεψη και συμβολική προστασία κατεστραμμένων σχολείων από τους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς και την υιοθέτηση δύο σχολείων στο Βελιγράδι και την Πρίστινα, με στόχο την ανοικοδόμηση και την επαναλειτουργία τους.

Στην αποστολή, η οποία ξεκίνησε από την Αθήνα, συμμετέχουν 55 εκπαιδευτικοί από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα. Μιλώντας για το στόχο της αποστολής, λίγο πριν την αναχώρηση από το κέντρο της Θεσσαλονίκης(οδό Γιαννιτσών) ο πρόεδρος της Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης Θανάσης Κρουστάλης δήλωσε στο "Ρ": "Πιστεύουμε ότι σ' αυτήν την κρίσιμη στιγμή η αλληλεγγύη των λαών για το γιουγκοσλαβικό λαό που δέχεται τη βάρβαρη επίθεση του ΝΑΤΟ πρέπει να είναι η πρώτη υποχρέωσή μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ