Σάββατο 15 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΡΕΝΤΙΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΟΧΙ στην αμερικανική απόβαση

Μαχητική διαδήλωση σήμερα

Να πάρει μέρος μαζικά στη μεγάλη πορεία που οργανώνεται αύριο Κυριακή στη Ρεντίνα,Θεσσαλονίκης, καλεί το λαό της περιοχής η "Επιτροπή Πολιτών Δήμου Ρεντίνας ενάντια στον πόλεμο".

Η πορεία θα ξεκινήσει ταυτόχρονα στις 10.30 το πρωί από τους δήμους που έχουν οργανώσει την κινητοποίηση μετά από πρωτοβουλία της Επιτροπής Πολιτών. Πρόκειται για τους Δήμους του Αγίου Γεωργίου, Απολλωνίας, Αρέθουσας, Μαδύτου και Ρεντίνας. Στις 11 π.μ. οι διαδηλωτές θα βρίσκονται μπροστά στο στρατόπεδο της Ρεντίνας, όπου και θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συγκέντρωση των φιλειρηνιστών. Οι δήμαρχοι της περιοχής και εκπρόσωπος της Επιτροπής Πολιτών θα χαιρετίσουν τους συγκεντρωμένους και στη συνέχεια θα ακολουθήσει αντιπολεμική συναυλία.

Με Διακήρυξή της η "Επιτροπή Πολιτών" απαιτεί να σταματήσουν άμεσα οι βομβαρδισμοί, να αποχωρήσουν τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα από τα Βαλκάνια, να σταματήσει η κυβέρνηση να παρέχει διευκολύνσεις για την προώθηση ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην περιοχή. Επίσης, να κλείσουν τα λιμάνια, τ' αεροδρόμια και οι σιδηρόδρομοι για τους ΝΑΤΟικούς. Επισημαίνει, επίσης, ότι ο λαός της περιοχής δε θα επιτρέψει να αποβιβαστεί ούτε ένας στρατιώτης του ΝΑΤΟ από το λιμάνι του Σταυρού και καλεί τους κατοίκους να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Τους καλεί επίσης, ανεξάρτητα από κομματική τοποθέτηση, να πάρουν μαχητικά μέρος στην πορεία και τη συγκέντρωση, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την αντίθεσή τους στον πόλεμο στα Βαλκάνια και την αλληλεγγύη τους στον βαριά δοκιμαζόμενο γιουγκοσλαβικό λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ