Σάββατο 15 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Χτες δεν προστάτεψαν τους Αμερικάνους!

Με πολλαπλά μηνύματα η χτεσινή διαδήλωση αστυνομικών έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία και υπό το σύνθημα "Αμερικάνοι φονιάδες των λαών"!

Πολλαπλά μηνύματα θέλησαν να στείλουν χτες οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας με την αντιπολεμική εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν έξω από την αμερικανική πρεσβεία. Θέλησαν, πριν απ' όλα, να δείξουν με τη στάση τους ότι αποτελούν και αυτοί κομμάτι του ελληνικού λαού που αντιδρά στο βάρβαρο πόλεμο και όχι μόνο κατασταλτική μηχανή σε βάρος των διαδηλωτών, όπως θέλει να τους χρησιμοποιεί η κυβέρνηση.

Η χτεσινή εκδήλωση ήταν συμβολική. Πρόθεση των συνδικαλιστών, όπως μας είπαν, ήταν "να δώσουμε το δικό μας "παρών" σ' αυτές τις ιστορικές στιγμές που ζούμε όλοι μας και να μην κάτσουμε στη γωνία, όταν η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας τάχθηκε από την πρώτη στιγμή κατά των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών. Αυτή είναι άλλωστε η πεμπτουσία της δημοκρατίας, να εκφράζεσαι ελεύθερα και να διαδηλώνεις την αλληλεγγύη σου σε ένα λαό, που δέχτηκε μια τόσο βάρβαρη επίθεση. Μπορεί να ενοχλεί κάποιους αυτή η πρωτοβουλία, εμάς μας ενοχλεί, όμως, περισσότερο η αιματοχυσία που γίνεται στη γειτονιά μας και ο κίνδυνος να εμπλακεί η χώρα μας σ' αυτόν το βάρβαρο πόλεμο".

Στη συγκέντρωση που ξεκίνησε χτες το απόγευμα έξω από το μέγαρο της Αστυνομίας στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και κατέληξε στην αμερικανική πρεσβεία, πήραν μέρος τα προεδρεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και πολλών πρωτοβάθμιων σωματείων. Οι αστυνομικοί που θα ήθελαν να παραστούν και να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ, είναι, όμως, σίγουρα πολλές χιλιάδες και θα ήταν εκεί, έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, αν υπήρχε μια άλλη αντίληψη για τη λειτουργία του συνδικαλισμού των αστυνομικών, όσο και της ίδιας της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η χτεσινή συγκέντρωση είναι βέβαιο ότι προβλημάτισε πολλούς και κυρίως τους εκπροσώπους των ΗΠΑ στην Ελλάδα, οι οποίοι το μόνο που δεν είχαν ίσως φανταστεί, ήταν ότι θα έβλεπαν και ένστολους αστυνομικούς έξω από την πρεσβεία τους, όχι για να τους προστατέψουν από την οργή των Ελλήνων διαδηλωτών, αλλά να καταδικάζουν τη βαρβαρότητα του πολέμου και να επισημαίνουν τις εγκληματικές παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου.

Οι 300 περίπου ένστολοι αστυνομικοί ξεκίνησαν τη διαδήλωση με την ευχή "να μην υπάρξει ποτέ πια πόλεμος"."Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε", είπε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Χ. Φωτόπουλος.Αμέσως μετά ξεδίπλωσαν τα πανό τους με συνθήματα όπως: "Δώστε ζωή κι όχι θάνατο","Σταματήστε τον πόλεμο","Σταματήστε τους βομβαρδισμούς".

Φωνάζοντας το σύνθημα "Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι" θυροκόλλησαν ένα "δελτίο παραβάσεων" στην αμερικανική πρεσβεία. Σε αυτό αναφέρονταν οι παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Ποινικού Δικαίου από τις ΗΠΑ και ζητείται "να επιβληθούν τα νόμιμα στους υπεύθυνους" των βομβαρδισμών.

Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Δ. Κυριαζίδης,ερωτώμενος αν ασκήθηκαν πιέσεις για να μην πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση, είπε ότι ο πόλεμοςπροκάλεσε ανησυχίες και οι αστυνομικοί, που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, δεν μπορούσαν να μείνουν απαθείς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνάντηση με εκπροσώπους Ομοσπονδιών Προσωπικού στα Σώματα Ασφαλείας (2016-07-29 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο αστυνομικών στη Χαλκιδική (2013-05-24 00:00:00.0)
Την Πέμπτη η ένστολη κινητοποίησή τους (2003-07-22 00:00:00.0)
Σήμερα διαδηλώνουν κατά του ΝΑΤΟ και οι αστυνομικοί (1999-05-14 00:00:00.0)
Σε συμμετοχή καλεί τους αστυνομικούς η ΠΟΑΣΥ (1999-04-07 00:00:00.0)
Αγανάκτηση από τον εμπαιγμό (1997-12-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ