Παρασκευή 29 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνάντηση με εκπροσώπους Ομοσπονδιών Προσωπικού στα Σώματα Ασφαλείας

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση
Αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, συναντήθηκε χτες με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών του Προσωπικού στα Σώματα Ασφαλείας, στα γραφεία του Κόμματος στη Βουλή.

Την αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ αποτελούσαν ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, και ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις Ομοσπονδίες Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ), Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ), Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ), την Ενωση Αξιωματικών ΠΣ (ΕΑΠΣ) και την Ενωση Αξιωματικών ΛΣ (ΠΕΑΛΣ).

Ενα από τα κύρια αιτήματα που ανέδειξαν οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών είναι η απαίτηση να εφαρμόσει η κυβέρνηση την απόφαση που εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας το Μάη του 2016, για σεβασμό στα ειδικά μισθολόγια και επαναφορά των μισθών στα επίπεδα πριν από τον Αύγουστο του 2012, κρίνοντας αντισυνταγματικές τις περικοπές που επιβλήθηκαν στους ένστολους με τους εφαρμοστικούς νόμους. Με έμφαση αναδείχθηκαν τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον εκδημοκρατισμό των Σωμάτων Ασφαλείας. Ειδικά από την πλευρά των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας των Αστυνομικών, επισημάνθηκαν οι προσπάθειες που γίνονται για την κατοχύρωση της πλήρους συνδικαλιστικής δράσης όπου συμπεριλαμβάνεται και η άρση του περιορισμού του δικαιώματος της απεργίας.

Αμέσως μετά την συνάντηση, ο Θ. Παφίλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το ΚΚΕ εκφράζει την συμπαράστασή του στους άντρες και τις γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού που δέχονται την επίθεση όπως και όλος ο εργαζόμενος λαός εξαιτίας της πολιτικής και αυτής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους και κάθε φορά σημειώνει ότι πρέπει να συμπαραταχθούν μαζί με το εργατικό - λαϊκό κίνημα που έχει τα ίδια προβλήματα και όχι να στέκονται απέναντι.

Από την πλευρά μας και μέσα στη Βουλή, αλλά κυρίως και έξω από τη Βουλή, θα στηρίξουμε τους όποιους αγώνες αναπτυχθούν στην κατεύθυνση να υπάρξει μία συμπαράταξη με το λαϊκό κίνημα συνολικά, με στόχο να εμποδίσει νέα μέτρα που έρχονται και να μπει ένας δρόμος για συνολικότερη ανατροπή αυτής της πολιτικής».

Από την πλευρά των Ομοσπονδιών, ο Γρ. Γερακαράκος στις δηλώσεις του επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «ζητήσαμε και λάβαμε τη στήριξη του ΚΚΕ σε όλα τα αιτήματά μας» και ότι «θα είναι δίπλα συμπαραστεκόμενοι στους αγώνες μας». «Διεκδικούμε» πρόσθεσε, «να μην υπάρχουν πλέον περικοπές και όχι μόνο στους ενστόλους αλλά σε όλους τους πολίτες» και «θα παλέψουμε γι' αυτό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ