Παρασκευή 29 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ
Στην Ιταλία με σχέδια ενταγμένα στην ατζέντα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης»

Από τη συνάντηση του Π. Καμμένου με την Ιταλίδα υπουργό Αμυνας
Από τη συνάντηση του Π. Καμμένου με την Ιταλίδα υπουργό Αμυνας
Το Κέντρο Εκπαίδευσης Αέρος στην αεροπορική βάση «Galatina», στο Λέτσε της Ιταλίας, βρέθηκε χτες ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΑ, Χρ. Βαΐτση. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του συναντήθηκε με την Ιταλίδα ομόλογό του, Ρομπέρτα Πινότι.

Επισήμως, συζήτησαν θέματα που αφορούν προγράμματα αμυντικής στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας - Ιταλίας, το Μεταναστευτικό, την αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας - «κλασικό» πρόσχημα για την κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων - καθώς και την ανάπτυξη διεθνούς κέντρου πτητικής εκπαίδευσης ιπταμένων στην Καλαμάτα.

Το τέτοιο Διεθνές Κέντρο στη Μεσσηνία εντάσσεται στα συνολικότερα σχέδια αναβάθμισης των δυνατοτήτων της Πολεμικής Αεροπορίας που προωθούνται από τα αρμόδια κλιμάκια, ενταγμένα στο βασικό στόχο της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της ντόπιας αστικής τάξης, ώστε να διεκδικήσει μεγαλύτερα κομμάτια από τη λεία στο ενδοαστικό παζάρι.

Κατά βάση, το Κέντρο αυτό θα πουλά τέτοιες υπηρεσίες σε Πολεμικές Αεροπορίες άλλων χωρών. Στο ΓΕΑ αναφέρουν το παράδειγμα της Ιταλίας, όπου λειτουργεί τέτοιο κέντρο και πουλά τέτοιες υπηρεσίες σε αεροπόρους από Ολλανδία, Αυστρία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Σαουδική Αραβία. Για να γίνει ποντάρουν σε χρηματοδότηση (και μετέπειτα «συνεκμετάλλευση») από ξένες εταιρείες, με την πλάτη ισχυρών κρατών («φωτογραφίζονται» οι ΗΠΑ). Για το ζήτημα, αναφέρουν, θα χρειαστούν διακρατικές συμφωνίες και ήδη γίνονται σχετικές συζητήσεις πάνω σε προτάσεις που έχουν ήδη υποβληθεί.

Ελληνας διοικητής στη ΝΑΤΟική ναυτική δύναμη SNMCMG-2

Παράλληλα, η προσπάθεια της ελληνικής αστικής τάξης για γεωστρατηγική της αναβάθμιση συνεχίζεται μέσα και από την ανάληψη ηγετικών πόστων σε στρατιωτικές αποστολές και σχηματισμούς του ΝΑΤΟ, εμπλέκοντας βαθύτερα το λαό στους κλιμακούμενους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα, Παρασκευή, πραγματοποιείται στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας η τελετή ανάληψης της Διοίκησης της Μόνιμης Ναυτικής Δύναμης του ΝΑΤΟ Standing NATO Mine Counter-Measures Group 2 (SNMCMG-2) από την Ελλάδα για το β' εξάμηνο του 2016.

Καθήκοντα διοικητή της SNMCMG-2 επί του πλοίου γενικής υποστήριξης του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού «ΑΛΙΑΚΜΩΝ» παραλαμβάνει Ελληνας αντιπλοίαρχος από τον απερχόμενο Τούρκο διοικητή.

Η SNMCMG-2 είναι μία από τις 4 μόνιμες ναυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ, άλλη μία εκ των οποίων είναι και η SNMG2 που αναπτύχθηκε στο Αιγαίο με πρόσχημα τις προσφυγικές ροές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ