Σάββατο 15 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αναχωρούν "18 Ανω" και ΕΙΝΑΠ

Η αποστολή φεύγει την Τρίτη

Μεγάλη αποστολή στο Βελιγράδι πραγματοποιούν η μονάδα απεξάρτησης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής "18 Ανω", η ΕΙΝΑΠ, η ΠΕΝΟΨΥ (Πανελλήνια Ενωση Νοσοκομειακών Ψυχολόγων), το ΕΣΥΝ (Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών), οι "Γιατροί Χωρίς Σύνορα", μέλη του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και άλλοι φορείς.

Η αποστολή διεθνιστικής αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο γιουγκοσλαβικό λαό αναχωρεί με τρία πούλμαν από την Αθήνα την Τρίτη 18.5.99 στις 2 μ.μ., ενώ έχουν ήδη συγκεντρωθεί ιατροφαρμακευτικό υλικό αξίας πολλών εκατομμυρίων, μεγάλη ποσότητα τροφίμων και τσιγάρων.

Η αποστολή θα έχει σημαντικές δραστηριότητες στο Βελιγράδι και το μεσημέρι της Τετάρτης (19.5.1999) θα οργανώσει αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στο χώρο που γίνονται οι μουσικές και άλλες εκδηλώσεις του γιουγκοσλαβικού λαού.

Η αντιπροσωπεία της ΕΙΝΑΠ είναι προσκεκλημένη και θα συναντήσει την Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Βελιγραδίου και το Εθνικό Ινστιτούτο Ογκολογίας, καθώς και εκπροσώπους του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να διαβιβάσει την ομόθυμη συμπαράσταση των νοσοκομειακών γιατρών και να διαπιστώσει και καταγράψει τις υγειονομικές ανάγκες του γιουγκοσλαβικού λαού, ως αποτέλεσμα του συνεχιζόμενου βρώμικου πολέμου και των ανελέητων βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ. "Ζητάμε να σταματήσουν οι ΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί άμεσα. Οι βαλκανικοί λαοί δεν έχουν ανάγκη από αυτόκλητους σωτήρες", τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΙΝΑΠ και καλεί την κυβέρνηση Σημίτη να κρατήσει τη χώρα μας μακριά από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ