Σάββατο 15 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ"
Πόντιος Πιλάτος η κυβέρνηση

Σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου εμφανίζεται τώρα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας απέναντι στο θέμα των 25 εργαζομένων του νοσοκομείου "Αγία Ολγα", οι οποίοι μετά από 4,5 χρόνια συνεχούς εργασίας, απολύονται. Οι προσλήψεις έγιναν το Γενάρη του 1994, κρίθηκαν παράνομες από το ΑΣΕΠ, αλλά το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου τώρα πήρε την απόφαση ανάκλησης των εργαζομένων. Χτες οι εργαζόμενοι, στη διάρκεια της τρίωρης στάσης που πραγματοποίησαν, συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας και αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υφυπουργό Νίκο Φαρμάκη.

Παρά τις επισημάνσεις τους, όμως, πως τις ευθύνες για τις παρανομίες που έγιναν στο διαγωνισμό τις έχει η ίδια η κυβέρνηση, αφού επιλογή της είναι τα μέλη του ΔΣ του νοσοκομείου, πως θύματα αυτής της ρουσφετολογίας δεν μπορεί να είναι οι εργαζόμενοι και πως το νοσοκομείο έχει μεγάλες ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού και συνεπώς μπορούν να παραμείνουν και οι υπό απόλυση 25 εργαζόμενοι και να προσληφθούν και όσοι αδικήθηκαν από το συγκεκριμένο διαγωνισμό, ο υφυπουργός επέμεινε "πως πρέπει να αποδοθούν ευθύνες στη διοίκηση του νοσοκομείου για τις παρανομίες που έγιναν και πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος", χωρίς να δώσει λύση για τους εργαζόμενους.

Για την παραμονή τους χρειάζεται να ψηφιστεί τροπολογία στη Βουλή, αλλά γι' αυτό το θέμα δήλωσε πως αρμόδιος είναι ο υπουργός Υγείας.

Ετσι οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με τρίωρη στάση εργασίας την ερχόμενη Δευτέρα από τις 11.30 μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι. Στις 12 το μεσημέρι θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στην οποία θα ανακοινώσουν τις παραπέρα ενέργειές τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ