Τρίτη 20 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΓΝΟ
Αρχίζουν κινητοποιήσεις

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι της ΑΓΝΟ μετά την απόφαση της ΑΤΕ, να προχωρήσει στη διαδικασία "ειδικής εκκαθάρισης", με σκοπό το ξεπούλημα της γαλακτοβιομηχανίας. Η αίτηση της ΑΤΕ έχει κατατεθεί στο Εφετείο Θεσσαλονίκης από τις 23 Μάρτη και εκδικάζεται την ερχόμενη Δευτέρα. "Οσοι πιστεύουν ότι με την ανοχή μας θα γίνουμε συνένοχοι στην προσπάθεια ξεπουλήματος της ΑΓΝΟ είναι γελασμένοι. Είμαστε αποφασισμένοι με την ενότητά μας και τον αγώνα μας να υπερασπιστούμε την Ενωση και το δικαίωμα στη δουλιά", αναφέρεται σε ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων της γαλακτοβιομηχανίας.

Στην τελευταία Γενική Συνέλευσή τους οι εργαζόμενοι είχαν συμφωνήσει ότι η πιο αρνητική εξέλιξη θα ήταν να βρεθεί η Ενωση σε καθεστώς εκκαθάρισης. Είχαν τονίσει μάλιστα ότι θα τους βρουν μπροστά τους όσοι προσπαθήσουν να οδηγήσουν τις εξελίξεις σε αυτή την κατεύθυνση.

"Φαίνεται ότι οι θέσεις μας και οι προτάσεις μας απευθύνονται σε "ώτα μη ακουόντων" και με ευθύνη της πολιτείας και της ΑΤΕ, όχι μόνο δε γίνεται η απαιτούμενη προσπάθεια για να δοθεί η λύση που θα εξασφαλίσει τη λειτουργία και τη βιωσιμότητα της ΑΓΝΟ, αλλά αντίθετα η ΑΤΕ προχωρά στη διαδικασία "ειδικής εκκαθάρισης"", αναφέρεται στην ανακοίνωση του σωματείου.

Σήμερα οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 9 - 11 και συγκέντρωση όλων των εργαζομένων στην πύλη του εργοστασίου. Την Πέμπτη 22/4θα γίνουν στάσεις εργασίας από τις 11πμ μέχρι τις 3μμ για την πρωινή βάρδια και 2ωρη την ίδια μέρα από 3μμ - 5μμ για την απογευματινή με παράλληλη κάθοδο όλων των εργαζομένων στο κεντρικό κατάστημα της ΑΤΕ στη Θεσσαλονίκη και αποκλεισμό του. Ακόμη τη Δευτέρα 25/4 από τις 9πμ μέχρι 1μμ με παράλληλη κάθοδο στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Τέλος αύριο συγκαλείται η Γενική Συνέλευση αντιπροσώπων και παραγωγών της Ενωσης, προκειμένου αυτή να αποφασίσει την παράταση του μάνατζμεντ στην ΑΤΕ καθώς και για τις χρηματοδοτήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ