Τρίτη 20 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κανένας Ελληνας φαντάρος σ' αυτόν τον πόλεμο

Με περισσότερο πείσμα και αποφασιστικότητα τις επόμενες μέρες οι νεολαίοι της ΚΝΕ συνεχίζουν τη δράση τους, προκειμένου να αναδειχτεί σε κυρίαρχο αίτημα, κανένας Ελληνας φαντάρος να μη βγει έξω από τα σύνορα της χώρας, παράλληλα και ταυτόχρονα με την απαίτηση να σταματήσει η ΝΑΤΟική επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία.

Με πολύμορφες πρωτοβουλίες, παρέμβαση σε συνοικίες, με εξορμήσεις έξω από στρατόπεδα όπως το "Καρατάσσου" και του "Παύλου Μελά", η Οργάνωση Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ συνεχίζει και εντείνει την εκστρατεία ενημέρωσης της νεολαίας γύρω από το ρόλο του ΝΑΤΟ σήμερα, και για να αποκαλυφθεί η πενηντάχρονη βρώμικη ιστορία της Ατλαντικής Συμμαχίας. Παράλληλα, από την επόμενη εβδομάδα, η πολύμορφη δράση της ΚΝΕ θα απλωθεί πλατύτερα σε μαθητές και σπουδαστές, με την έναρξη των μαθημάτων σε σχολεία και πανεπιστήμια.

Από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, που έχει τεθεί στις υπηρεσίες των διεθνών δολοφόνων και τα στρατευμένα νιάτα που υπηρετούν στις μονάδες της περιοχής, προετοιμάζονται να λάβουν μέρος στο στρατό κατοχής που θα στείλει η Ελλάδα εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, πρέπει να δοθεί τελεσίδικα η απάντηση πως δε θα δεχτεί κανένας την εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.

"Οι νεολαίοι, οι φαντάροι, και όλος ο λαός πρέπει να πει όχι και να ανατρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης για παραπέρα εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών", σημειώνει ο Σ. Αμαξόπουλος μέλος του ΝΓ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ και καλεί ιδιαίτερα τους Ελληνες φαντάρους: "Να μην δεχτούν να γίνουν κρέας για τα κανόνια του ΝΑΤΟ. Να πουν το δικό τους ΟΧΙ στη μετατροπή του στρατού της χώρας μας σε μισθοφορικό που θα τελεί κάτω από τις επιταγές, τις ανάγκες και τις υπηρεσίες των μονοπωλίων. Οι ίδιοι οι φαντάροι να σταθούν πιστοί σ' αυτό που λέει ο ίδιος ο όρκος τους και να αρνηθούν να γίνουν εισβολείς εναντίον άλλων λαών, πολεμώντας για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ