Τρίτη 20 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΥΡΝΑΒΟΣ
Μηχανοκίνητες... δυνάμεις πολιόρκησαν το ΝΑΤΟικό στρατηγείο

Ενα τεράστιο "κομβόι" με ποδήλατα, μοτοσικλέτες και ΙΧ αυτοκίνητα, ξεκίνησε την Κυριακή, στις 11:30 το πρωί από το Αισθητικό Αλσος της Λάρισας και, αφού διάνυσε μια απόσταση πάνω από 20 χιλιόμετρα, επί δύο και πλέον ώρες, μέσα στο θεσσαλικό κάμπο, έφτασε στο στρατόπεδο "Σχοινά" του Τυρνάβου, όπου εδρεύει το χερσαίο στρατηγείο του ΝΑΤΟ, μεταφέροντας την απαίτηση του λαού της Λάρισας, να σταματήσει αμέσως ο βρώμικος πόλεμος των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια και να μη λειτουργήσουν τα ΝΑΤΟικά στρατηγεία στην περιοχή.

Η μηχανοκίνητη πορεία ξεκίνησε με προπομπούς τους ποδηλάτες και τους μοτοσικλετιστές και ακολουθούσαν τα ΙΧ αυτοκίνητα με αναμμένα τα φώτα πορείας και κορνάροντας συνεχώς. Στα οχήματα και στο στήθος των διαδηλωτών οι γνωστοί "στόχοι", σύμβολο της αντίστασης του γιουγκοσλαβικού λαού. Πρώτος σταθμός στη Φαλάνη,όπου οι διαδηλωτές κατέβηκαν από τα οχήματα, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία και φώναζαν αντιπολεμικά και αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα. Δεύτερη στάση στον Αμπελώνα και μετά η μηχανοκίνητη πορεία, πέρασε μέσα από τους δρόμους της πόλης του Τυρνάβου, όπου οι κάτοικοι έβγαιναν στις πόρτες των σπιτιών και των καφενείων και χειροκροτούσαν.

Στη 1:30μμ το "κομβόι" έφτασε στο στρατόπεδο "Σχοινά",η είσοδος του οποίου, για μια ακόμα φορά, φυλασσόταν από ισχυρή αστυνομική δύναμη. Οι διαδηλωτές απέκλεισαν το δρόμο Λάρισας - Τυρνάβου, συγκεντρώθηκαν έξω από την πύλη του στρατοπέδου, φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα. Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας και της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη,που διοργάνωσαν την πορεία, επέδωσαν, στην πύλη, ψήφισμα στον αξιωματικό υπηρεσίας του στρατοπέδου, καταγγέλλοντας, ταυτόχρονα, την επαναλαμβανόμενη άρνηση των αρμοδίων να επιτρέψουν στην αντιπροσωπεία να μπει μέσα στο στρατόπεδο για να παραδώσει το ψήφισμα. Οπως είπε στον αξιωματικό υπηρεσίας ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας Γ. Μπαλασούλης,"εμείς θεωρούμε ότι το στρατόπεδο είναι ελληνικό έδαφος και δικαιούμαστε να μπούμε μέσα για να παραδώσουμε το ψήφισμα υπέρ της ειρήνης και κατά του πολέμου. Αν εσείς το θεωρείτε ξένο, ΝΑΤΟικό έδαφος και γι' αυτό δεν επιτρέπετε την είσοδό μας, ενισχύετε περισσότερο τις ανησυχίες του λαρισαϊκού λαού, για το ρόλο και τους σκοπούς του στρατηγείου".

Στο ψήφισμα καταδικάζεται η εγκληματική επέμβαση των Αμερικανών κι Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, που σπέρνει τον όλεθρο και το θάνατο αμάχων στη Γιουγκοσλαβία, καταγγέλλεται η στάση της ελληνικής κυβέρνησης που στηρίζει τις πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια κι απαιτείται να σταματήσουν αμέσως οι βομβαρδισμοί στη Γιουγκοσλαβία, ν' αποσύρει η ελληνική κυβέρνηση τη στήριξή της, να μη χρησιμοποιηθούν αεροδρόμια της Λάρισας για τη διευκόλυνση των πολεμικών επιχειρήσεων της "Συμμαχίας", να μη λειτουργήσουν τα ΝΑΤΟικά στρατηγεία στην περιοχή. Τέλος, δηλώνεται ότι οι λαϊκές κινητοποιήσεις εναντίον των ιμπεριαλιστών που αιματοκυλούν τα Βαλκάνια και της ελληνικής κυβέρνησης που συνδράμει, θα συνεχιστούν και θα ενταθούν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Κόκκινο φίδι» έζωσε το στρατηγείο του ΝΑΤΟ (2003-03-31 00:00:00.0)
Εξω από το ΝΑΤΟικό στρατηγείο (2003-03-08 00:00:00.0)
Πορείες - υποσχέσεις αγώνων (2002-05-21 00:00:00.0)
Αντιπολεμικές εκδηλώσεις σ' όλους τους νομούς (2000-03-24 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις στη Λάρισα (1999-08-13 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο και πορεία στην 110 Πτέρυγα Μάχης (1999-04-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ