Τρίτη 21 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Πορείες - υποσχέσεις αγώνων

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Επιτροπών Ειρήνης και πολλών άλλων φορέων, χιλιάδες αγωνιστές της ειρήνης από τους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς βάδισαν, ακολουθώντας στα βήματα που χάραξε ο μάρτυρας της ειρήνης Γρηγόρης Λαμπράκης, δίνοντας όρκο τιμής στη θυσία του ότι θα εντείνουν τη δράση, για να δυναμώσει το φιλειρηνικό κίνημα στην περιοχή. Σ' όλες τις πορείες παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της ΤΑ υποψήφιοι δήμαρχοι και νομάρχες, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων, αντιπροσωπείες των τοπικών οργανώσεων του ΚΚΕ, κλπ.

Στη Λάρισα

Η πορεία ειρήνης των φιλειρηνιστών της Λάρισας ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία του Τυρνάβου, όπου εδρεύει το ΝΑΤΟικό στρατηγείο. Λίγο πριν την εκκίνηση, απηύθυναν χαιρετισμό η Βέτα Κεχαγιά, αντιδήμαρχος Τυρνάβου, ο Κ. Πατσίκας, εκπρόσωπος της Επιτροπής Ειρήνης Τυρνάβου, ο Κ. Παπακωνσταντίνου, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ελασσόνας και η Δέσποινα Αράπκουλε, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας. Ξεχωριστή στιγμή της πορείας ήταν όταν οι διαδηλωτές περνούσαν έξω από το Στρατηγείο του ΝΑΤΟ, όπου βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, βροντοφωνάζοντας τα συνθήματα «Αυτό το Στρατηγείο το ΝΑΤΟικό, αίμα και πολέμους φέρνει στο λαό» και «Ενας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός».

Επόμενος σταθμός ήταν το δημοτικό αναψυκτήριο της Γιάννουλης, όπου απηύθυνε χαιρετισμό ο δήμαρχος της πόλης Αντ. Λυγούρας.

Οι διαδηλωτές κατέληξαν στην πλατεία Ταχυδρομείου, στη Λάρισα. Εκεί έγιναν απαγγελίες ποιημάτων και μίλησε ο Γ. Μπαλασούλης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας.

Στη Μαγνησία

Οι φιλειρηνιστές της Μαγνησίας ξεκίνησαν την πορεία των δέκα χιλιομέτρων από την Ανακασιά, όπου σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε απηύθυναν χαιρετισμό η δήμαρχος Ιωλκού και ο Θ. Κατσίκας, πρόεδρος των συνταξιουχικών οργανώσεων ΙΚΑ, ΤΕΒΕ και ΤΣΑ.

Η πορεία κατέληξε στην παραλία του Βόλου, όπου έγιναν απαγγελίες ποιημάτων για την ειρήνη και στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο Χέιρ Μονίρ, εκπρόσωπος Παλαιστινιακής Παροικίας, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Χ. Ρούσσης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης.

Στην Καρδίτσα

Από το «Δέλτα Καρδίτσας» ξεκίνησαν την πορεία τους οι φιλειρηνιστές της Καρδίτσας, για να διανύσουν οκτώ χιλιόμετρα, μέχρι την πόλη. Ενδιάμεσος σταθμός των διαδηλωτών ήταν ο Δήμος Κάμπου. Εκεί απηύθυνε χαιρετισμό ο δήμαρχος Τρ. Τσέλιος.

Στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας μίλησε ο Σ. Στουρνάρας, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης.

Στα Τρίκαλα

Με συνθήματα κατά του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ ξεκίνησαν την πορεία των οκτώ χιλιομέτρων από το χωριό Μεγάλα Καλύβια οι φιλειρηνιστές των Τρικάλων. Λίγο πριν την εκκίνηση απηύθυναν χαιρετισμό ο δήμαρχος Μεγάλων Καλυβίων Γ. Ρεντζάς και η Μαριλένα Χαχάμη, εκπρόσωπος της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη.

Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Ρήγα Φερραίου των Τρικάλων, όπου μίλησε ο Ν. Λάζος, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ