Τρίτη 21 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΨΕΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

Η ΑΓΟΡΑ «ΛΥΝΕΙ» ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ!: «Με τίτλο "Βιαστείτε να αγοράσετε σπίτια στη βόρεια Κύπρο", δημοσίευμα του "Ομπσέρβερ" υποστηρίζει ότι σπίτια Ελληνοκυπρίων που εκδιώχθηκαν "γίνονται ανάρπαστα από Βρετανούς αγοραστές"... Περισσότεροι από 1.000 Βρετανοί ζουν μόνιμα στο βόρειο τμήμα του νησιού, αγοράζοντας σπίτια μετά την εισβολή, ενώ πριν ο αριθμός τους δεν ξεπερνούσε τους 25... Εκπρόσωποι μεσιτικών γραφείων στη βόρεια Κύπρο, με δηλώσεις τους στον "Ομπσέρβερ", φαίνεται να καθησυχάζουν τους υποψήφιους αγοραστές: "Εχουμε πολύ καλούς δικηγόρους που θα ρυθμίσουν όλα τα θέματα ιδιοκτησίας των σπιτιών... Εξάλλου, οι Ελληνες δεν πρόκειται ποτέ να επιστρέψουν - δε θα το επιτρέψει ο τουρκικός στρατός", λέει στην εφημερίδα η Βρετανίδα Στέσεϊ Τανέρι, ιδιοκτήτρια μεσιτικού γραφείου στα κατεχόμενα». (Ιωάννα Νιαώτη -ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ: «Και είναι η "φάρμα του μπαρμπα -Μπιλ", ένα επίσημο και κυνικό χτύπημα, αυτή τη φορά, στην εξουθενωμένη ΚΑΠ. Είναι ο νέος αμερικανικός νόμος της πλανητικής έμπνευσης του προέδρου Μπους, που προβλέπει να αυξήσει με το "έτσι θέλω", και χωρίς να λογαριάσει τον ΠΟΕ, τις αγροτικές επιδοτήσεις. Υπολογίζεται ότι οι επιδοτήσεις στον "μπαρμπα - Τομ" (σ.σ. στους Αμερικανούς αγρότες) θ' αυξηθούν κατά 70-80%». (Παντελή Παντελή - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Η ΕΛΠΙΔΑ «ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ»: «Διακόσιες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν με ειρηνικό τρόπο χθες (προχθές) στο κέντρο της Μαδρίτης, φωνάζοντας συνθήματα κατά της παγκοσμιοποίησης, του καπιταλισμού και του πολέμου. Ηταν η μεγαλύτερη από τις διαδηλώσεις που έγιναν το Σαββατοκύριακο στην ισπανική πρωτεύουσα, όπου πραγματοποιήθηκε σύνοδος με συμμετοχή 50 ηγετών από την Ευρώπη, την Κεντρική και τη Νότια Αμερική». (Μιχάλης Μητσός - ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ