Τρίτη 21 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΡΙΠΟΛΗ
Στους δρόμους του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα

Τη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη και το όραμά του για πανανθρώπινη ειρήνη τίμησαν προχτές Κυριακή, φίλοι της ειρήνης από πολλές περιοχές της Πελοποννήσου, που, συμμετέχοντας στην 19η Παμπελοποννησιακή Πορεία Ειρήνης, πορεύτηκαν από τη γενέτειρά του Κερασίτσα μέχρι την Τρίπολη.

Από νωρίς το μεσημέρι, πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών άρχισε να συγκεντρώνεται στο χώρο της συγκέντρωσης στην Κερασίτσα, όπου με τις σημαίες να ανεμίζουν στον αέρα και τα τραγούδια της ειρήνης στη διαπασών, υποδεχόταν τους φίλους της ειρήνης.

Μια ευχάριστη είδηση περίμενε τους φιλειρηνιστές καθώς, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κερασίτσας, Χρήστος Μαλλίρης, από τις 27 Μάη θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες ανέγερσης του μνημείου του Γρηγόρη Λαμπράκη, με την εκτέλεση του καλλιτεχνικού διαγωνισμού. Ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα καθώς ένα αίτημα πολλών χρόνων φαίνεται πως θα πραγματοποιηθεί.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και κατέθεσαν στεφάνια: Αντιπροσωπείες των ΚΟ της Ανατολικής Πελοποννήσου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, δήμαρχοι, εκπρόσωποι της ΕΕΔΥΕ, του ΠΑΜΕ, της ΟΓΕ, του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών, του ΕΚ Αρκαδίας, των Παραρτημάτων Πελοποννήσου της ΠΕΑΕΑ καθώς και άλλων πολλών μαζικών φορέων.

Επίσης με ιδιαίτερη συγκίνηση, όπως δήλωσε λίγο αργότερα στο «Ρ», ο Χανς Πίτερ Ρίχτερ, μέλος του Γερμανικού Συμβουλίου Ειρήνης κατέθεσε λίγα λουλούδια στη μνήμη του Γρ. Λαμπράκη.

Το πρωί έγινε η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση κι ακολούθησαν αγώνες δρόμου με τη συμμετοχή πολλών παιδιών, ενώ από την Καλαμάτα ξεκίνησαν το Σάββατο με τα ποδήλατά τους για να μεταφέρουν το μήνυμα της ειρήνης, οι, Τάκης Μπούζος, Γιώτης Νικολαΐδης, Φώτης Φωτόπουλος και Αλέξης Ανδρινόπουλος, για να φτάσουν το μεσημέρι της Κυριακής στην Κερασίτσα.

Η πορεία που ακολούθησε - αφού διήνυσε εννιά χιλιόμετρα - έφθασε στην Τρίπολη όπου τους υποδέχτηκαν οι κάτοικοι της πόλης. Η Τρίπολη παραδίνεται στους οδοιπόρους της ειρήνης, οι οποίοι με τα συνθήματά τους στέλνουν το μήνυμα της ειρήνης απ' άκρη σε άκρη: «Ζήτω η φιλία των λαών, κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών».

Στην πλατεία Αρεως της Τρίπολης πλήθος κόσμου υποδέχτηκε τους οδοιπόρους της ειρήνης ενώ δέχτηκαν και το καλωσόρισμα από τον αντιδήμαρχο Τρίπολης Σάββα Σαββάκη και τον αντινομάρχη Αρκαδίας Κώστα Μπαλλή. Η κεντρική ομιλία έγινε από τον αντιπρόεδρο της ΕΕΔΥΕ και καθηγητή Πανεπιστημίου Στρατή Κουνιά, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη συναυλία του Γιάννη Θωμόπουλου και της νεαρής τραγουδίστριας Γιώτας Μουμτζή, που ενθουσίασαν το κοινό με τις επιλογές των τραγουδιών και τις ερμηνείες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ