Τρίτη 21 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
... Ανέρρωσε ο υπουργός Εξωτερικών

Η γυμναστική, όπως και ένα ταξίδι στις ΗΠΑ, κάνουν καλό στον Γ. Παπανδρέου

Η κυβέρνηση φαίνεται ότι αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη φυσική κατάσταση του υπουργού Εξωτερικών. Σε τέτοιον βαθμό, μάλιστα, που να δικαιολογεί το γεγονός ότι ο Γ. Παπανδρέου την περασμένη Πέμπτη προτίμησε να περάσει την ώρα του στο γυμναστήριο αντί να συμμετέχει στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής.

Κατανόηση, διαφορετικού τύπου, έδειξε και ο άσπονδος φίλος του Γ. Παπανδρέου, ο Θ. Πάγκαλος, ο οποίος σε δηλώσεις του κάλεσε εμμέσως τον υπουργό να ξεκουραστεί από τις πολλές απαιτήσεις της θέσης.

Ο υπουργός Εξωτερικών, πάντως, έχοντας... αναρρώσει πλήρως, ετοιμάζει τις αποσκευές του για την Ουάσιγκτον και τις υψηλές επαφές που κατόρθωσε να του εξασφαλίσει στο Αμερικανικό Πεντάγωνο ο Τόμας Μίλερ.

Βέβαια, μέχρι να έρθει η ερχόμενη Πέμπτη και η στιγμή των επαφών υψηλού επιπέδου στην Ουάσιγκτον, ο Γ. Παπανδρέου βρήκε τρόπο να συνδυάσει τη.... γυμναστική του με ένα ταξιδάκι στη Μύκονο και τη Δήλο, όπου... προήδρευσε μάλιστα στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη.

Από εκεί ο Γ. Παπανδρέου εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις δηλώσεις του Χρ. Πρωτόπαππα, ο οποίος υπερασπίστηκε το δικαίωμα του υπουργού Εξωτερικών να αναρρώνει στο γυμναστήριο. Ταυτόχρονα, ο Γ. Παπανδρέου διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια περί διάστασης απόψεων με τον πρωθυπουργό σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε ότι όλα όσα λέγονται θα αποδειχθούν ανεδαφικά και επισήμανε ότι η εξωτερική πολιτική που ακολουθείται, χαράζεται συλλογικά, σε απόλυτο συντονισμό και στενή συνεργασία με τον πρωθυπουργό. Επιπλέον, τόνισε ότι η ακολουθούμενη πολιτική είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, με γνώμονα τα εθνικά συμφέροντα. Ερωτηθείς σχετικά, ο υπουργός Εξωτερικών παρατήρησε ότι το θέμα του ευρωστρατού παραμένει ανοιχτό και ότι οι σχετικές διαβουλεύσεις συνεχίζονται. Σημείωσε δε ότι εκκρεμεί το θέμα των σχέσεων ΕΕ και ΝΑΤΟ, για το οποίο η Ελλάδα εμμένει στις θέσεις της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ