Τρίτη 21 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΣΟΚ
Η «γκρίνια» μεταφέρεται στην ΚΟ

Με το βλέμμα στραμμένο στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, η οποία έχει προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη, βρίσκεται η ηγεσία της κυβέρνησης καθώς οι μέχρι τώρα προσπάθειες να περιοριστούν οι επικριτικές φωνές δε φαίνεται να ευοδώνονται. Σύμφωνα, δε, με σχετικές πληροφορίες, πέραν των γνωστών «διαφωνούντων», στην αυριανή συνεδρίαση ο πρωθυπουργός θα βρεθεί «αντιμέτωπος» και με εκείνη την ομάδα των «εκσυγχρονιστών» που πλέον δε συμμετέχουν σε κυβερνητικά ή κομματικά αξιώματα.

Στο μεταξύ ο Κ. Σημίτης συνεχίζει τις συναντήσεις με κορυφαίους του κόμματος και της κυβέρνησης, σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί ένα «εσωκομματικό μορατόριουμ», τουλάχιστον μέχρι τις δημοτικές. Χτες ο Κ. Σημίτης συναντήθηκε με τους Γιάννο Παπαντωνίου και Βάσω Παπανδρέου ενώ τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται τετ-α-τετ συζητήσεις με τους Ν. Χριστοδουλάκη, Γ. Παπανδρέου κ.ά., ενώ η τακτική των περιοδειών θα συνεχιστεί με επόμενους σταθμούς του Κ. Σημίτη τους Νομούς Φθιώτιδας και Ευρυτανίας.

Το κλίμα ωστόσο για την κυβέρνηση παρά τα θρυλούμενα περί «ανάκαμψης», επιδεινώνεται. Οι τελευταίες, δε, δημοσκοπήσεις για τις δημοτικές εκλογές, που δείχνουν ότι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι υποψήφιοι της ΝΔ κερδίζουν τους αντίστοιχους του ΠΑΣΟΚ από τον πρώτο γύρο, επιβαρύνουν περισσότερο την κατάσταση. Ειδικά και σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της «Οπίνιον» για την «Ελευθεροτυπία», προκύπτει ότι στην Αθήνα η Ντόρα Μπακογιάννη λαμβάνει 51,7% έναντι 21,1% του Χρ. Παπουτσή, ενώ στη Θεσσαλονίκη, ο Β. Παπαγεωργόπουλος 57,9% έναντι 27,4% του Σ. Βούγια.

Σε μια προσπάθεια να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις, ο Χρ. Πρωτόπαππας σχολιάζοντας χτες τη δημοσκόπηση ισχυρίστηκε ότι, πρώτον «οι δημοσκοπήσεις που γίνονται είναι ιδιαίτερα πρόωρες» καθώς «πάρα πολλά θα αλλάξουν», δεύτερον ότι οι εκλογές για την ΤΑ «σε καμία περίπτωση δεν είναι δημοψήφισμα για την κυβερνητική πολιτική» και τρίτον άφησε υπαινιγμούς για τη δημοσκόπηση της «Οπίνιον», λέγοντας ότι ακολουθήθηκε «μια πρωτόγνωρη και περίεργη μεθοδολογία» αφού «βγήκε ποσοστό επί των όσων έχουν καταλήξει τι θα ψηφίσουν» και όχι όπως πάντα γίνεται «επί του συνόλου των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση» καταλήγοντας ότι «τα ποσοστά που εξήχθησαν σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» αφού αν ο υπολογισμός γινόταν επί του συνόλου των ερωτηθέντων, η Ντ. Μπακογιάννη θα λάμβανε 38%.

Σε ό,τι αφορά, παράλληλα, τη σχετική φημολογία περί ανασχηματισμού, ο Χρ. Πρωτόπαππας τον διέψευσε άλλη μια φορά. Ερωτηθείς επίσης για τα δημοσιεύματα της Κυριακής που μιλούσαν για πρόωρες εκλογές, απάντησε ότι πρόκειται για «ανοησίες»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ