Τρίτη 20 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ
Πρώτο καθήκον η οικοδόμηση οργανώσεων στους χώρους δουλιάς

Ο Δημήτρης Ζάχαρης,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας, στην παρέμβασή του μεταξύ άλλων τόνισε:

"Είναι φρόνιμο να μη μετράμε το μπόι μας με τον ίσκιο μας. Ούτε νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα ούτε και το μεσημέρι. Είναι αρκετά μεγάλο το μπόι της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ, για να χρειάζεται να μετρηθεί το απόγευμα, όταν ο ίσκιος μακραίνει.

Ομως, η ΚΝΕ θα γίνει πραγματικά γερή και μαζική, πραγματικά θα διαμορφώνεται στην Αθήνα και στην Ελλάδα ένα ισχυρό κίνημα της νεολαίας, όταν εκπληρωθούν ορισμένοι στόχοι που πρέπει να έχει και που πρέπει να έχουμε σαν Κόμμα μαζί. Δηλαδή όταν ο Τομέας Οικοδόμων της ΚΝΕ θα μετράει Οργανώσεις Βάσης στα Σπάτα στο εργοτάξιο, στο εργοτάξιο του μετρό, στα εργοτάξια της Αττικής Οδού, όταν θα μετράει ΟΒ στα καινούρια εργοτάξια που θ' ανοίξουν, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Θα μπορούμε να μιλάμε και να λέμε ότι η ΚΝΕ είναι πραγματικά γερή και μαζική, ότι αναπτύσσεται ένα κίνημα τέτοιο της νεολαίας, όταν ο Τομέας της Υγείας θα έχει ΟΒ στον Ευαγγελισμό, στο ΚΑΤ, σ' όλα τα δημόσια νοσοκομεία και στις ιδιωτικές κλινικές, που και πληθαίνουν και όλο και συγκεντρώνουν ένα μεγάλο αριθμό νέων εργαζομένων.

Θα μπορούμε να μιλάμε για ΚΝΕ γερή και μαζική, όταν θα φτιαχτεί ο Τομέας των Εμποροϋπαλλήλων, με ΟΒ στα σούπερ μάρκετ, στα πολυκαταστήματα. Οταν ο Εργατικός Τομέας της ΚΝΕ θα έχει ΟΒ στα πιο μεγάλα εργοστάσια, θα έχει ΟΒ στις επιχειρήσεις, που αναπτύσσονται στην κλωστοϋφαντουργία, στον ιματισμό στον κλάδο τροφίμων και σε άλλους βιομηχανικούς κλάδους. Δεν μπορεί να είμαστε ευχαριστημένοι, και σαν Κόμμα και σαν ΚΝΕ, όταν οι οργανώσεις μας δεν είναι "βιδωμένες" μέσα σ' αυτές τις επιχειρήσεις.

Θα είμαστε ευχαριστημένοι όταν η πείρα από τους αγώνες και τη δράση θα είναι ισορροπημένη. Οταν θα έρχονται εμπειρίες, όχι μονάχα από τα σχολειά, από τα ΤΕΙ, από τις Ιδιωτικές Σχολές, αλλά θα έρχεται και πείρα από τους αγώνες στις επιχειρήσεις, μαζί με την εμπειρία από τα σχολειά. Γιατί βέβαια σε καμιά περίπτωση, η στροφή της δουλιάς μας στην εργατική νεολαία, δε σημαίνει ότι θα υποβαθμίσουμε τη δουλιά μας στα σχολειά, στα ΤΕΙ, στα ΙΕΚ, σ' όλους αυτούς τους χώρους".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με πανελλαδική απεργία στις 16 Μάρτη διεκδικούν Συλλογική Σύμβαση (2022-03-09 00:00:00.0)
Παραλίγο τραγωδία σε εργοτάξιο του μετρό (2008-04-18 00:00:00.0)
Σε κώμα 45χρονος εργάτης (2003-05-03 00:00:00.0)
Τρομοκρατική απόλυση και αγωνιστική απάντηση (2002-02-05 00:00:00.0)
Οχτακόσια ατυχήματα στο μετρό! (1999-08-31 00:00:00.0)
Σε "σφαγείο" μετατρέπεται το μετρό! (1996-07-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ